Ja kotletes cepsiet cepeškrāsnī, tās nebūs tik treknas kā ceptās pannā. Bet ļoti garšīgi.
Kotletes parasti gatavo pannā. Bet cepeškrāsnī tās iznāk ne mazāk garšīgas. Un bez liekiem taukiem. Pildījums kotletēm cepeškrāsnī var būt jebkurš – no vistas vai tītara gaļas.
Sastāvdaļas:
1 kg gaļas (liellopu+cūkgaļas)
3 kartupeļi
2 sīpoli
2 olas
Garšvielas, svaigi garšaugi, sāls, melnie pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana:
Gaļu kopā ar sīpoliem un garšaugiem sasmalcina gaļas mašīnā. Vai arī ņem gatavu malto gaļu, sasmalcina sīpolus un garšaugus un pievieno maltai gaļai. Pievieno arī olas, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Rūpīgi samaisa visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.
Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves. Šī slepenā sastāvdaļa palīdzēs padarīt kotletes cepeškrāsnī sulīgas. Kartupeļus nedaudz izspiež no sulas un liek bļodā kopā ar malto gaļu. Vēlreiz malto gaļu labi samaisa.
Lasi vēl: Nav iespējams tai pretoties. Vafeļu kūka pilnīgi jaunā dizainā!
Ar mitrām rokām no maltas gaļas veido nelielas apaļas bumbiņas un, saspiežot tās no abām pusēm, liek uz ietaukotas vai pergamentu izklātas cepšanas paplātes.
Katras kotletes virspusi apsmērē ar eļļu vai uzliek nelielu gabaliņu sviesta, lai tās būtu sulīgākas.
Ielieciet cepamo paplāti cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 200 °C, un cepiet 10 minūtes. Pēc tam temperatūru samazina līdz 180 °C un cep vēl 20 minūtes. Sulīgās kotletes ir gatavas.