Griķu zupa mājsaimniecēm, kuras ir nogurušas no garām receptēm

2.Kamēr ūdens karsējas, sasmalciniet sīpolu. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves. To visu apcep uz pannas.

Vispirms sīpolu apcep līdz tie kļūst zeltaini brūni, un pēc tam burkānus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Šajā posmā jūs varat pievienot sāli un piparus pēc garšas.

 


3.Kad ūdens vārās, pievieno nomazgātus griķus. Jūs varat apspriest, vai ir vērts mazgāt griķus, var apspriest ilgi un dikti. Tā jau būs katra paša izvēle.

4.Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Pievienojiet kartupeļus ūdenim pāris minūtes pēc tam, kad ūdens ar griķiem atkal vārās.

Lasi vēl: Es izmēģināju pildītus kabačus klostera stilā, jo šīs ir labākās vakariņas vasarā

5.Pēc tam zupu vāra uz lēnas uguns. Tas aizņem apmēram 20–30 minūtes, tas viss ir atkarīgs no kartupeļiem.

Kad griķi un kartupeļi gatavi, pievieno apceptos sīpolus un burkānus. Pēc tam vāriet vēl dažas minūtes. Pēc garšas varat pievienot svaigus garšaugus.

Nostalģiska zupa

Tā mēs iegūstam vienkāršu un vieglu zupu. Atsevišķi tai, papildus varat cept gaļu vai pagatavot zivis. Tas ir jūsu gaumes ziņā.

Dažreiz es vienkārši gribu šo zupu. Galu galā tā man atgādina brīvdienas pie vecmāmiņas ciematā.

Kad atnāc mājās pēc veselas dienas spēlēšanās ārā. Tu ieskrien izsalcis un noguris, un vecmāmiņa pasniedz uz galda zupu. Papildienot to ar mājās gatavotas maizes šķēli no krāsns.

Tāpēc tagad es leju zupas bļodā. Un uzreiz kļūst tik silti un mājīgi. It kā man atkal būtu 6 gadi, ir saulaina vasara, es atpūšos pie vecmāmiņas un neko nezinu par pieaugušo dzīvi.

Tas ir tas, kas parasto griķu zupu ar kartupeļiem var pārvērst par īstu gardumu.

Vai jums ir kāds ēdiens, kas saistās ar patīkamām bērnības atmiņām?