Grilēta zivs ar garšaugiem un čili pildījumu

Šī recepte tradicionāli tiek gatavota no tilapijām, kuras Ķīnas lauksaimnieki bieži audzē nelielos dīķos savās saimniecībās.Šī zivs ir ideāli piemērota, jo tās gaļa ir gaļīga, bet ar ļoti maigu garšu, un tā vārīšanas laikā uzsūc garšaugu smaržu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1/4 tases augu eļļas
3 tējkarotes sāls, sadalīts pa daļām
1 vesela tilapija – notīrīta
2 sīpoli, bez sakņu galiem, pārgriezti uz pusēm gareniski
1 liela sauja koriandra (apmēram 1 iepakota glāze), lapas un kātiņi
2 sarkanie čili, sagriezti plānās šķēlēs

1.pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet kokogļu vai gāzes grilu, līdz ir karstas ogles vai augsta temperatūra.

Kokogļu grilam: uzkarsējiet pilnu skursteni ar oglēm, līdz tās kļūst pelniem pelēkas, pēc tam salieciet tās grila centrā.

Gāzes grilam: Grila temperatūrai jāpalielinās līdz 400 °grādiem, aizveriet vāku un ļaujiet grilam karsēties, kamēr gatavojat zivis, apmēram 20 minūtes; temperatūrai jāsasniedz aptuveni 400 °grādi.

Ar mīklas otu vai tīru virtuves dvieli apsmērējiet grila apvalku ar eļļu.

Novietojiet malā.

2.pagatavošanas solis:

Nelielā burciņā vai glāzē sajauciet augu eļļu un 2 tējkarotes sāls. Atlieciet malā.

3.pagatavošanas solis:

Atlikušo 1 tējkaroti sāls uzberiet zivs iekšpusē un ārpusē. Zivs dobuma iekšpusē ieklājiet pusi sīpolu, uz tiem uzklājiet koriandru, čili, tad virsū uzlieciet atlikušos sīpolus un aizveriet zivi. Ievietojiet zivi ietaukotā grila sprostā un aizveriet to.

Lasi vēl: Lietas, uz kurām nebūtu jātērē savas finanses 2025.gadā

4.pagatavošanas solis:

Grilējiet zivis uz tiešas uguns 5 minūtes, pēc tam apgrieziet grila grozu un grilējiet otru pusi vēl 5 minūtes.

Ar mīklas otu pārklājiet zivis ar sagatavoto eļļu (uzpilinot eļļu caur grila grozu), pēc tam grilējiet zivis vēl 30 minūtes, apgriežot ik pēc aptuveni piecām minūtēm un katru reizi apvēršot pievienojot eļļu, pārliecinoties, ka ir izlietota visa eļļa.

Kad zivs ir gatava, tās ādai jābūt daļēji melnētai un kraukšķīgai, bet gaļai – izceptai.

Lai pārbaudītu, vai zivs ir gatava, ieskrūvējiet gaļas mīkstumā divu kociņu galus vai dakšiņas zobus (kamēr zivs vēl atrodas grila sprostā); tai jābūt liesainai un necaurspīdīgai. Ja gaļa nav viegli atdalāma, turpiniet grilēt zivi, vienreiz apgriežot, vēl 10 minūtes.

5.pagatavošanas solis:

Kad zivs ir pilnībā pagatavota, uzmanīgi atveriet grila apvalku; metāls var pieķerties zivs ādai, tāpēc, ja nepieciešams, atdaliet to lēnām un izmantojiet nūjiņas vai sviesta nazi.

Pasniedziet zivi veselu un ļaujiet cilvēkiem to baudīt. Kad viena zivs puse ir nobaudīta, apgrieziet to, lai pasniegtu otru zivs pusi.

 

 

Leave a Comment