Par cik laikapstākļi nelutina – pagatavo sautējumu, šī ēdiena baudīšanai ir izteiktas garšas Korejas gaumē

Pēc šīs receptes var pagatavot četras pamatēdiena porcijas, ja pasniedz tikai ar rīsiem. Ja papildus rīsiem pasniedz vēl kādu citu pamatēdienu, to var pasniegt sešiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Rīsiem
2 tasītes mazgātu un nosusinātu rīsu.
2 tasītes ūdens

Sautējums
1 gab. cūkgaļa sagriezta 1 1/2 x 1/4 cm gabaliņos.
2 tasītes kimči
1/3 glāzes sarkanā čili pasta
1 ēdamkarote čili pulveris
2 tējkarotes cukura
4 1/2 glāzes ūdens
Sojas mērce vai zivju mērce pēc garšas
1 iepakojums stingra tofu, nosusināta un sagriezta 1 1/2 x 1/4 cm plātnītēs.

Dekorēšanai
1 tējkarote grauzdētu sezama sēklu (pēc izvēles)
2 sīpoli sagriezti plānās šķēlītēs

1.pagatavošanas solis:

Vidēji lielā katliņā uz vidēji zemas vai zemas uguns sajauciet rīsus un ūdeni. Aizveriet katlu un vāriet 25 līdz 30 minūtes. Apmēram pēc 10 minūtēm pārbaudiet katlu, lai pārliecinātos, ka tas nav pārvārījies. Ja tā, samaziniet karstumu un turpiniet vārīšanu.

Izslēdziet karstumu un turiet vāku uzkarsētu.

2.pagatavošanas solis:

Vidēji lielā holandiešu cepeškrāsnī uz vidējas uguns pievienojiet cūkgaļu un, laiku pa laikam maisot, vāriet, līdz sāk izdalīties tauki, apmēram 10 minūtes. Tai vajadzētu zaudēt lielāko daļu rozā krāsas, bet tā nedrīkst būt brūna. Katliņā var pievienot nedaudz eļļas, lai tas sāktu gatavoties.

3. pagatavošanas solis:

Ar rokām izspiediet šķidrumu (sālījumu) no kimči nelielā bļodiņā. Vajadzētu būt apmēram 1/4 glāzes kimči sālījuma. Ja tā nav, uzberiet nedaudz no kimči. Atlieciet sālījumu malā.

Sasmalciniet kimči gabaliņos.

Lasi vēl: Kā vienlaicīgs Urāna, Jupitera un Marsa retrograds 2025. gada janvārī ietekmēs zvaigžņu zīmes

4. pagatavošanas solis:

Pievienojiet cūkgaļai sasmalcinātu kimči, čili pastu (ja vēlaties mazāk pikantu sautējumu, pievienojiet pēc garšas) un cukuru un labi samaisiet. Gatavojiet, bieži maisot, līdz maisījums izskatās spīdīgs un sulīgs, apmēram 3 minūtes.

5. pagatavošanas solis:

Pievienojiet atvēlēto kimči sālījumu un ūdeni un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu, lai vārīšanās ilgtu apmēram 20 minūtes, lai garšas saplūst kopā.

Pagaršojiet sautējumu un, ja vēlaties, pēc garšas pievienojiet sojas mērci vai zivju mērci.

6. pagatavošanas solis:

Uz sautējuma virspusē izkārtojiet tofu. Tie var pilnībā iegrimt sautējumā, bet tas ir labi. Ļaujiet tofu uzsilt, apmēram 3 minūtes.

7. pagatavošanas solis:

Pārkaisiet ar sezama sēklām un sīpoliem šo sautējumu. Ar karoti vai dakšiņu uzputojiet rīsus un pasniedz kopā ar sautējumu.

 

Leave a Comment