Kārtainā šokolādes kūka un deserts 2 in 1

Ļoti maiga un garšīga biskvīta kūka. Gaisīgs biskvīts ar diviem vieglā krēma slāņiem un smaržīgu glazūru

Šī kūka izdaiļos jebkuru galdu un būs jauks papildinājums svētku galdam! Kopumā šokolādes kūkas ir deserts, kura pamatā ir šokolāde vai kakao. Tā ir viena no populārākajām kūkām pasaulē un tiek gatavota daudzās valstīs, bet šajā receptē ir apvienoti divi deserti un iznākums ir unikāls un pārsteidzoši garšīgs! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim gatavošanas instrukcija

Vispirms sagatavosim biskvītu. Saputojiet trīs olas un saputojiet līdz gaisīgai masai, pakāpeniski pievienojot cukuru. Turpinot maisīt masu, pievienojam augu eļļu, 50 g piena un trīs ēdamkarotes izsijāta kakao.

Pievieno cepamo pulveri un pusi tases miltu. Rūpīgi samaisa, lai panāktu mīklas viendabīgumu. Svarīgākais, lai nebūtu gabaliņu un mīklas krāsa būtu vienmērīgi gaiši brūna. Ielieciet  mīklu veidnē, iepriekš uz tās dibena uzklājot pergamentu.

Cep biskvītu apmēram pusstundu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 180 grādiem pēc Celsija. Kamēr biskvīts cepas, ķersimies pie glazūras.
Ieberiet kakao pulveri un ielejiet pienu katliņā, pievienojiet cukuru un turiet uz lēnas uguns, labi maisot līdz masas viendabībai.

Glazūru noņemam no plīts, nenovedot to līdz vārīšanās temperatūrai. Pārlej glazūru pār atdzisušo cepumu. Tikmēr pagatavojiet aromatizēto šokolādes glazūru. Sajauc kakao, cukuru un pienu.

Uzkarsē, nepārtraukti maisot. Pēc aptuveni pusminūtes no vārīšanās sākuma noņemiet. Tieši pirms pannas noņemšanas no karstuma pievieno 50 gramus sviesta. Iejauc glazūru un atstāj atdzist.

Tagad ir pienācis laiks pagatavot krēmu. Krējumam pieberiet pūdercukuru un saputojiet ar mikseri, līdz tas kļūst stabils. Tālāk vajadzēs salikt mūsu kūku.  Pievienot ēdamkaroti kakao pusei krēma un samaisot uzklāt uz biskvīta. Izspiediet no konditorejas maisiņa otru pusi krēma un vienmērīgi uzklājiet to uz biskvīta.

Pēc tam, kad atdzisusī glazūra ir iztīrīta caur sietu, uzmanīgi pārlej to pāri kūkai. Jāiegūst vienmērīga virsma. Lieciet kūku uz dažām stundām uz ledusskapi.

Lasi vēl: Viegla zupa pēc svētku laikam, kad nevēlies neko smagu

Sastāvdaļas:

Šokolādes biskvīta tortes pagatavošanai:
olas – 3 gab.
cukurs – 200 g
augu eļļa – 50 ml
piens 3,2 % – 50 ml
Kakao pulveris – 3 ēd.k.
cepamais pulveris – nepilna tējkarote
milti – 0,5 glāze( 70 g)

Jums būs vajadzīga 22×32 cm forma.

kakao – 1 ēd.k.
cukurs – 3 ēd.k
Piens 160 – 200 ml
Šokolādes glazūrai:
kakao – 4 ēd.k.
cukurs – 5 ēd.k.
piens – 200 ml
Sviests – 50 g
Krēmam:
krējums 33% – 400 g
pūdercukurs – 3 ēd.k.
kakao – 1 ēd.k.

Pirms pasniegšanas kūku sagriež jebkura lieluma gabaliņos. Iznāk ļoti skaista un, pats galvenais, ļoti garšīga! Diez vai kāds atteiksies no šāda garduma – noteikti pamēģiniet!

Leave a Comment