“Huawei” iepazīstina ar veiktspējas centrālo procesoru “Kunpeng 920”

Huawei izziņojis nozares visprogresīvāko centrālo procesoru – Kunpeng 920, kas balstīts ARM arhitektūrā. Kunpeng 920 ir izstrādāts tā, lai palielinātu skaitļošanas attīstību lielajos datos, datu glabāšanu daudzos standarta serveros un vietējos ARM lietojumprogrammu scenārijos. Līdz ar centrālā procesora izstrādi, Huawei vēlas pievienoties citiem nozares pārstāvjiem, lai sekmētu ARM nozares attīstību un veicinātu atvērtu, uz sadarbību vērstu un abpusēji izdevīgu ekosistēmu, kas uzsāktu jaunu ēru skaitļošanas veiktspējas nodrošināšanā.

“Huawei pastāvīgi veic inovācijas skaitļošanas jomā, jo mēs uzskatām, ka līdz ar inteliģentās sabiedrības attīstību, arī skaitļošanas tirgus nākotnē turpinās pieaugt. Taču šobrīd pieejamā lietojumprogrammu un datu daudzveidība rada neviendabīgas skaitļošanas prasības. Huawei jau sen sadarbojas ar Intel – kopā mēs esam veicinājuši IKT industrijas attīstību, un mēs turpināsim uzturēt stratēģisku partnerību arī turpmāk,” atklāj Viljams Sjui (William Xu) , Huawei valdes un stratēģiskā mārketinga vadītājs.

“Tajā pašā laikā ARM nozarē var saskatīt jaunas attīstības iespējas. Jaunais Kunpeng 920 centrālais procesors un TaiShan serveris galvenokārt tiek izmantots darbā ar lielajiem datiem, datu glabāšanai vairākos standarta serveros un vietējās ARM lietojumprogrammās. Sadarbībā ar globālajiem partneriem uzturēsim atklātību un kopīgu panākumu garu, lai virzītu ARM procesoru vides attīstību, paplašinātu skaitļošanas telpu un veicinātu daudzveidīgu skaitļošanas laikmetu,” turpina Viljams Sjui.

Nozares labākais veiktspējas centrālais procesors

Kunpeng 910 ir nozares visaugstākās veiktspējas centrālais procesors, kas balstīts ARM sistēmas arhitektūrā. Centrālais procesors izstrādāts, izmantojot progresīvo 7 nanometru procesu tehnoloģiju un pamatojoties uz ARMv8 arhitektūru, savukārt izstrādes procesā izmantotās tehnoloģijas ievērojami uzlabo procesora veiktspēju, optimizējot dažādus prognozēšanas algoritmus, palielinot OP vienību skaitu un, uzlabojot atmiņas apakšsistēmas konstrukciju. Veiktspējas pārbaudēs Kunpeng 920 sasniedz par 25% augstākus rezultātus nekā citi centrālie procesori, kā arī tā energoefektivitāte ir par 30% augstāka. Kunpeng 920 datu centriem nodrošina daudz augstāku skaitļošanas veiktspēju, vienlaikus samazinot enerģijas patēriņu.

Kunpeng 920 apvieno 64 kodolus ar kopējo frekvenci 2,6 GHz. Šis čipsets integrē 8 DDR4 kanālus, savukārt atmiņas joslas platums esošos piedāvājumus pārsniedz par 46%. Tāpat sistēmas integrācija ir ievērojami palielināta, pateicoties diviem 100G RoCE portiem. Kunpeng 920 atbalsta PCIe Gen4 un CCIX saskarnes un nodrošina kopējo joslas platumu 640 Gbps. Turklāt slota ātrums ir divreiz lielāks par šobrīd piedāvājumos esošajiem, tādējādi Kunpeng 920 spēj piedāvāt vēl nebijušas uzglabāšanas iespējas un dažādus paātrinājumus.

Huawei TaiShan – ARM balstīts serveris ar nozarē labāko sniegumu

Huawei tāpat prezentēja arī TaiShan sērijas serverus, kas tiek darbināti ar Kunpeng 920. Serverim ir trīs modeļi, kuru galvenās funkcijas ir datu glabāšana, augsta blīvuma datu uzglabāšana un arī abu iepriekš minēto prasību līdzsvarošana.

Serveris TaiShan uzņēmumiem sniegs iespēju izmantot skaitļošanas platformas, palielinot veiktspēju un samazinot enerģijas patēriņu. Piemēram, situācijā, kad serverim jāstrādā ar lieliem datiem, TaiShan plāno resursu izmantošanu, lai nodrošinātu par 20% augstāku skaitļošanas veiktspēju.

Par Huawei Consumer BG:

Huawei produkti un pakalpojumi pieejami vairāk nekā 170 valstīs, un tos izmanto viena trešdaļa pasaules iedzīvotāju. ASV, Vācijā, Zviedrijā, Krievijā, Indijā un Ķīnā atvērti kopā sešpadsmit izpētes un attīstības centri. Huawei Consumer BG ir viena no trim Huawei biznesa struktūrvienībām, tā nodarbojas ar viedtālruņiem, mobilajām platjoslas iekārtām, iekārtām mājām un mākoņpakalpojumiem. Huawei globālais tīkls balstās uz 20 gadu pieredzi telekomunikāciju nozarē, un uzņēmums darbojas, lai nodrošinātu jaunākas tehnoloģijas patērētājiem visā pasaulē.

Vairāk informācijas pieejams Huawei Business Group mājaslapā: http://consumer.huawei.com/lv/

Leave a Comment