Ideāla vārīta ola. Daži vienkārši triki pagatavošanai – cieta, mīksti vārīta ola u.c. varianti

 

how-to-boil-an-egg-8523_l

Temperatūra

Piepildi kastroli ar ūdeni un sagaidi, kamēr tas sāk vārīties. Bieži sastopama kļūda ir olu ielikšana ūdenī pirms tas vēl ir sācis vārīties, bet tas var padarīt tās grūti nolobāmas.

Kad ūdens ir sācis vārīties, samazini karstumu līdz zemai vārīšanās temperatūrai un lēnam ielaid olas ūdenī.

Laiks

Cik ilgi olas ir jātur ūdenī, ir pilnībā atkarīgs no tā, kādām tu dod priekšroku.

Ja tev patīk šķidras olas, kurām viscaur baltums var būt pat nesacietējis – un tu tās ēdīsi tieši no čaulas, nevis to nolobīsi – uzstādi laiku uz četrām minūtēm.

Lasi arī: Vārot olas, viņa ūdenim piespieda citronu – tagad tu tā darīsi vienmēr!

Joprojām šķidram dzeltenumam, kas ir sācis sacietēt ap malām, bet baltums ir pavisam stingrs – uzstādi laiku uz sešām minūtēm.

Dzeltenums būs tikai mazliet šķidrs pašā vidū un baltum pavisam stingrs būs tad, ja izvēlēsies 8 minūtes.

Ja tev patīk pavisam viscaur stingra ola, tad vāri to 10-12 minūtes.

Taču, ja atstāsi olu vārāmies pārāk ilgi, tai iznākumā būs sauss un drūpošs dzeltenums un apkārt iespējams pat zaļgans riņķis – tāpēc paturi acīs pulksteni!

Leave a Comment