Griķu diēta: Iedarbīga un ēd, cik gribi; Lūk šīs diētas triki un padomi

Griķu diēta

Griķu diēta tiek uzskatīta par vienu no iedarbīgākajiem veidiem, kā ātri atbrīvoties no liekā svara, nemokoties ar pastāvīgu bada sajūtu.

Lai gan diēta ir pietiekami stingra un paredz ievērojamus ierobežojumus ikdienas ēdienkartē, tās piekritēji nebeidz slavēt rezultātus.

 

Tiem, kas izlemj par labu kāda viena produkta diētai uz noteiktu laiku, noteikti jāņem vērā, ka organismam pietrūks kādu vērtīgu vielu, tostarp vitamīnu un mikroelementu, tāpēc jāparūpējas par uztura bagātinātājiem un jākonsultējas ar dietologu, vai šāda ēdienkarte nenāks par ļaunu Vese***ai.

 

Kas īsti ir griķu diēta?

Kā jau var spriest pēc nosaukuma, diētas pamatu veido griķu putraimi. Turklāt tas ir arī praktiski vienīgais produkts, kuru drīkst ēst noteiktu laiku – ja esi zvērināta griķu nīdēja, labāk atteikties no šīs diētas jau pirms uzsākšanas.

Griķu diēta ilgst vienu divas nedēļas, un šajā laikā atkarībā no organisma īpatnībām iespējams zaudēt no pieciem līdz desmit kilogramiem svara.

Labā ziņa ir arī tā, ka griķu diēta veicina organisma attīrīšanos – palīdz izvadīt toksīnus un šlakvielas un regulē vielmaiņu.

Pirmajās diētas ievērošanas dienās svara samazināšanās notiek uz liekā šķidruma zaudēšanas rēķina, un tikai pēc tam organisms sāk pakāpeniski atbrīvoties arī no uzkrātajiem tauciņiem.
Tas nozīmē, ka pirmajās diētas dienās svaru rādījums ļoti iepriecinoši tieksies lejup, bet vēlāk kilogrami kusīs arvien lēnāk, tomēr svara samazināšanās turpināsies.

Lasi arī: Ideāla kefīra diēta mīnus 4-6kg

Griķu putraimu uzturvērtība

Šīs diētas darbība pilnībā balstās uz griķu putraimu vērtīgajām īpašībām. Pirmkārt, tajos ir maz ogļhidrātu un daudz šķiedrvielu. Turklāt griķi ir bagāti ar olbaltumvielām un neaizvietojamām aminoskābēm.

Šī iemesla dēļ griķi ir ļoti barojoši – pat ja ēdīsi tikai un vienīgi griķu putru, bada sajūta nedraud. Simt gramos vārītu griķu putraimu ir tikai aptuveni 100 kaloriju.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu griķu diētas noteikumus un trikus, lai tā būtu maksimāli efektīva

Leave a Comment