Iegaumē, ko nedrīkst darīt darba pasākumos

Saka, ka ballīte ir izdevusies, ja nākamajā rītā ierodoties birojā tevi sagaida aplaudējoši kolēģi. Tomēr, no kā noteikti jāizvairās korporatīvajos pasākumos un kā neķildoties ar kolēģiem?

Nekavē oficiālo pasākuma daļu

Nav labi kavēt saviesīgu pasākumu atklāšanu, tā nav ballīte, kurā nevienu nepazīsti un tev ir vienalga, ko par tevi domā. Ja pasākums paredzēts uzreiz pēc darba, vari palūgt priekšniekam doties mājās pāris stundas ātrāk, lai savestu sevi kārtībā. Pacenties ierasties uz pasākumu laicīgi. Uzskati, ka šis ir tikpat svarīgs pasākums kā jebkura cita darba sanāksme.

Neflirtē ar kolēģiem

Jebkurš biroja darbinieks labi zina, ka nav iespējams izvairīties no tikšanās ar kolēģiem no citām uzņēmuma nodaļām, bet korporatīvie pasākumi ir lieka iespēja tuvāk iepazīt kolēģus ar kuriem tu netiecies katru dienu.

Esi atbildīgs cilvēks un runā par jebko, bet nekādā gadījumā neflirtē ar kolēģiem. Nav svarīgi, ka jūs nestrādājat vienā kabinetā, baumas izplatās gaismas ātrumā un drīz vien visi uzņēmumā zinās par jūsu dienesta romānu.

Uz korporatīvajiem pasākumiem neņem līdzi draudzeni, brāli vai māsu

Ne visi uzņēmumi var atļauties sarīkot banketu neierobežotam cilvēku skaitam. Korporatīvo pasākumu budžets vienmēr ir ierobežots.

Tādēļ, pat tad, ja kāds no taviem kolēģiem nav ieradies, tas nenozīmē, ka vari līdi paķert draudzeni, draugu, cerot, ka neviens nepamanīs. Priekšniecība noteikti to ievēros un tad tev neklāsies labi.

Neizplati baumas

Korporatīvie pasākumi nav īstā vieta, kur sūdzēties par savu priekšnieku vai padoto, apspriest komunikāciju ar citu nodaļu vai mest akmeni citas nodaļas dārziņā. Tu riskē ar savu reputāciju, kā arī šāda rīcība ir neprofesionāla un nekulturāla. Uzņēmums rada iespēju izbaudīt atpūtu, nevis izplatīt tenkas.

Neizvēlies pārlieku atkailinošu apģērbu

Korporatīvo pasākumu apģērbam ir jābūt piedienīgam un tajā pat laikā svinīgam. Pieguļoša vizuļu kleita nebūs labākais variants. Iegaumē, ka atrodies pasākuma ar kolēģiem, nevis dosies uz randiņu.

Izvēlies elegantu tērpu, kas piestāv tavām auguma aprisēm.

Visu vakaru nevelti tik vien kā telefonsarunām

No malas runāšana pa telefonu izskatās ārkārtīgi nekulturāli. Nevajadzētu arī pārlieku aizrauties ar pašbilžu uzņemšanu pie galda.

Atliec visas svarīgas sarunas uz rītdienu un fotografējies pie tam paredzēta stenda.

Neaizraujies ar pārmērīgu alkohola patēriņu

Ja zini, ka tas ne pie kā laba nenovedīs, labāk vispār nedzert vai izvēlēties viegli alkoholiskus dzērienus. Nekas nesabojās tavu reputāciju tā, kā to izdarīs piedzeršanās korporatīvajā pasākumā.

Nedodies projām no pasākuma drīz pēc tā sākšanās

Ja pametīsi ballīti pāragri, kolēģi un priekšniecība uzskatīs, ka tev nepatīk atrasties ar viņiem kopā. Turpmāk tas var slikti ietekmēt tavu karjeru. Ja tev darāms kas tiešām svarīgs, laikus brīdini vadību, ka dosies prom ātrāk.

Neaizmirsti pateikties pasākuma organizatoram/-iem

Lieliem uzņēmumiem ir lietderīgi zināt, kas paticis un kas nepaticis korporatīvā pasākuma viesiem. Nekautrējies pateikties organizatoriem un informēt viņus par to, kas tev šajā pasākumā īpaši paticis. Viņi to ņems vērā un atkārtos arī nākamreiz.

Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment