Ieraudzīsiet ražu un sāksiet raudāt: tikai 1 kļūda, kas izpostīs jūsu dārzu

Pieļaujot šo liktenīgo kļūdu, nelielu ražu dos gandrīz visas dārzeņu kultūras.

Pretēji izplatītajam uzskatam, pat veselīgs un spēcīgs stāds nav uzskatāms par labas ražas garantiju. Pieredzējuši dārzkopji pastāstīja, kuras banālas kļūdas dēļ dārzeņu kultūras praktiski nenesīs augļus.

Runa ir par to, ka daudzi dažādi dārzeņu audzētāji aizmirst par kukaiņu priekšrocībām. Tostarp bites. Bez tām jebkuras kultūras attīstās daudz sliktāk, kas ietekmē ražas daudzumu sezonas beigās. Tāpēc ir nepieciešams regulāri piesaistīt bites uz zemes gabalu. Tomēr daudzi dārzu īpašnieki vai nu nezina, kā to darīt, vai arī nepiešķir tam nozīmi.

Kā paskaidroja pieredzējusi dārzkopības eksperte Agneta Millere, bieži vien pietiek ar to, ka zemes gabalā vienkārši iestāda puķes. Un ne tikai dārzā, bet arī dārzeņu dārzā. Tādā gadījumā bišu pie vasarnīcas būs daudz vairāk, jo to dēļ visas dārzeņu kultūras tiks regulāri apputeksnētas.

Lasi vēl: Augļu koku apgriešana pavasarī: labākie padomi

Vispiemērotākās stādīšanai ir kliņģerītes, nasturcijas un lavandas. Rozes vai tulpes šajā vietā labāk nenovietot. Šie kultūraugi tiek uzskatīti par ļoti ātraudzīgiem, turklāt laikapstākļu dēļ tie var viegli iet bojā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Kā alternatīvu dārzeņu dārzā esošās kultūras var apputeksnēt patstāvīgi. Tomēr tad šī procedūra būs jāveic regulāri.

Leave a Comment