Ingvers Vese***ai: brīnumlīdzeklis, kas ārstē buķeti dažādu slimību (+ receptes)

Ingvers Vese***ai un ārstniecībai: receptes

Pret galvassāpēm, haimorītu: ingvera pulveri iejauc ūdenī, lai veidotos šķidra putriņa, uzziež to deniņiem, pierei un vaigukauliem un tur, līdz sāpes mitējušās.

JūrasSli**bas profilaksei, lai braukšana transportā nesagādātu problēmas: aptuveni 45 minūtes pirms došanās ceļā jāieņem pustējkarote ingvera pulvera.

Pret išiasu: 2 ēdamkarotes svaiga uz smalkās rīves sarīvēta ingvera sajauc viendabīgā masā ar 3 ēdamkarotēm sezama eļļas un tējkaroti citrona sulas. Lieto sāpošo vietu ierīvēšanai.

Pret dzimuma mazspēju: 3 ēdamkarotes ingvera pulvera aplej ar litru verdoša ūdens, 5 minūtes karsē uz lēnas uguns, 15 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei (var saldināt ar medu) 3–4 reizes dienā. Kurss – ne mazāk par 3 nedēļām.

Lasi vēl: Sildoši dzērieni drēgnam laikam – arī ĪSTĀ ingvera tēja; Brīnišķīgas receptes

Pret ARVI (vispārēju vājumu un drebuļiem): ņem aptuveni 2,5 cm lielu ingvera gabaliņu, sarīvē uz smalkās rīves, aplej ar 2 glāzēm auksta ūdens un 5 minūtes karsē uz vidējas uguns. Pēc tam pievieno pustējkaroti maltu sarkano piparu, vārā vēl vienu minūti, noņem no uguns, pielej 2 ēdamkarotes citrona sulas, pieliek 2 ēdamkarotes medus un 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, ļauj nedaudz atdzist un izkāš. Tad liekas gultā, silti sasedzas un, lai kārtīgi izsvīstu, izdzer glāzi maisījuma. Pēc 3–4 stundām sasvīdusī veļa jāapmaina pret sausu un procedūra jāatkārto.

Pret akmeņiem nierēs, tūsku: ēdamkaroti ingvera pulvera aplej ar puslitru baltvīna, laiku pa laikam sakratot, 3 nedēļas nostādina tumšā vēsā vietā, tad izkāš. Lieto izvilkumu pa ēdamkarotei 3–4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Ār*tēšanās kurss – 28–30 dienas. Kursu atkārto 3 reizes gadā.

Pret locītavu sāpēm, aukstuma izraisītiem uztūkumiem: 1/4 tējkarotes žāvēta samalta ingvera pulvera iemaisa glāzē karsta gaļas buljona un dzer 2–3 reizes dienā.

Lasi arī: Medus ar ingveru un citronu – recepte īstajās proporcijās Vese***ai un slaidumam

Pret sāpīgām menstruācijām, grūtniecības toksikozi: pustējkaroti svaigas rīvētas ingvera saknes aplej ar 1/5 glāzes verdoša ūdens,10–15 minūtes nostādina slēgtā traukā, tad izkāš. Izdzer dienas laikā 2–3 reizēs (var saldināt ar medu).

Uzmanību! Malta žāvēta ingvera sakne tīrā veidā var izraisīt dedzinošu sajūtu kuņģī, tāpēc ārstniecības nolūkos tā jālieto kopā ar piena vai gaļas ēdieniem. Stipra ingvera tēja var izprovocēt vieglas galvassāpes, tāpēc to nevajadzētu lietot tiem, kuriem ir nosliece uz migrēnu.

 

Arī interesanti: Ingvera sakne. Lielisks līdzelis arī pret alerģiju un locītavu sāpēm! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

COMMENTS

Leave a Comment