Kā iekārtot mājokli saskaņā ar zvaigznēm? Interjera horoskops visām zodiaka zīmēm

Auns

Auns ir maksimālists, tāpēc ar visādām mantām pieblīvēta istaba nav viņa stilā. Viņam nepatīk telpas ierobežojumi, interjers būs oriģināls, mierīgos toņos, bet pilnīgi noteikti ar spilgtiem akcentiem. Parketa grīda, omulīgs mīksts paklājs, kārtīgi aizkari, minimāls mēbeļu daudzums, nedaudz krāsainu akcentu un aksesuāru. Istabā pilnīgi pietiks ar izvelkamu dīvānu, lielu platekrāna televizoru un oriģinālu mēbeļu komplektu. Ēdamistabā Aunam nevajadzēs vairāk par kompaktu ēdamgaldu, papildinātu ar pusapaļu stūrīti taburešu vietā.

Auni interjerā dod priekšroku vieglam klasiskam stilam, minimālismam. Vispiemērotākās krāsas – brūna, oranža, zeltīta, ugunīgi sarkana, zila un visi siltie toņi.

Vērsis

Vēršu maigais raksturs savienojumā ar darba mīlestību, pārliecību par sevi un uzticību tiecas pēc harmonijas itin visā un alkst skaistu apkārtējo vidi. Vēršu māja ir viņu cietoksnis, pret kuru viņi jūt vislielāko pieķeršanos. Šī ir viena no visjūtīgākajām zīmēm, kura savas vides radīšanā izmanto māksliniecisku pieeju.

Viņi var būt stāvā sajūsmā no mēbeļu nestandarta izvietojuma, pavisam neparasta krāsu savienojuma. Izrakstīti aizkari, maiga zīda palagi, milzīga gulta ar dažādu izmēru dekoratīviem spilveniem. Tam visam jābūt augstākās kvalitātes un krāšņi jāizskatās.

Vērši ir romantiķi, tāpēc viņiem pilnīgi pieņemami šķitīs izgreznot savu māju ar bantītēm un lentēm, dekoratīvām detaļām, skaistām mīļlietiņām, svecēm. Galvenais – nepārvērst mājokli par vāžu, gleznu un kristāla izstāžu zāli. Viņiem ideāli der lauku stils, kantrī, kā arī interjers ēģiptiešu stilā. Vispiemērotākās krāsas – bēšs, brūns, pasteļkrāsas, olīvzaļa, smaragdzaļa un citi zaļie toņi.

Dvīņi

Viņiem piemīt mākslinieciska un mainīga daba, kas rod savu atspoguļojumu arī interjerā. Dvīņu mājoklī nav vietas vienkāršām un pieticīgām mēbelēm, kuras ātri vien apnīk. Viņiem patīk lielas un plašas istabas. Lai taupītu vietu, viņi nopirks uz sienas stiprināmu televizoru, gultu, kuru var pārveidot, galdu, kurš sabīdās līdz maza naktsskapīša izmēriem. Virtuvē noteikti tiks izmantoti piekaramie skapīši, tādējādi taupot vietu. Istabās – piekaramie grāmatu plaukti, plauktiņi dažādiem kolekcijas niekiem, statuetēm.

Dvīņiem ir daudz draugu un paziņu, tāpēc viņi labprāt apvieno virtuvi ar ēdamistabu, lai ar viesiem justos komfortabli. Ēdamistabā pilnīgi noteikti jābūt bāra letei.

Dvīņiem ir mainīgs gan garastāvoklis, gan arī vēlmes pēc interjera. Kas patīk šodien, var nepatikt rīt. Tāpēc noder mēbeles, kuras viegli transformējas un pārbīdās. Vispiemērotākās krāsas – dzeltenie toņi, visi zaļās un gaišzilās krāsas toņi.

Vēzis

Vēži ir sabiedriski, taču ļoti alkst pēc vientulības brīžiem. Māja viņiem ir pats vērtīgākais. Tiek radīts interjers dvēselei, kurā nav nekā īpaša, taču tas nomierina un atslābina. Vēžiem piemīt izsmalcinātība un noslēpumainība.

Vēzis ir izteikts mājas cilvēks. Ja ķeras klāt remontam, to var izstiept gada un vēl ilgāk garumā. Šie cilvēki ar lielu rūpību izturas pret darbu, sevišķi pret sava interjera veidošanu. Viņu interjers ir vienkāršs, ar taisnām līnijām, bez liekām detaļām. Ļoti patīk ādas krēsli un dīvāni, pūkainas un mīkstas segas, krāšņi paklāji. Ēdamtelpai jābūt gaišai un plašai, pa vidu tai vēlams liels pusdienu galds.

Vēžiem patiks rokoko stils, viegls un eksotisks. Arī spāņu stils viņiem iet pie sirds. Par labāko rotājumu savā mājoklī uzskata ģimenes fotogrāfijas pie sienām, bērnu rokdarbus uz plauktiņiem, ziedus vāzēs un akvāriju. Visieteicamākās krāsas – dzeltens, balts, spīdīgs perlamutrs.

Lauva

Lauvām patīk viss skaistais un augstvērtīgais. No dabas viņām piemīt tieksme pēc lieluma un varenuma, kas atspoguļojas arī interjerā. Viņas ļoti veiksmīgi rada savu stilu, apvienojot vairākus un paņemot no katra sev piemērotāko. Patīk spilgts un plašs mājoklis. Iekārtos to ar karalisku vērienu. Piekārs greznus aizkarus, iegādāsies milzīgu gultu ar aizslietni, pusapļa veida dīvānu, krāšņus klubkrēslus. Visas mēbeles būs no visaugstākās kvalitātes un no dabiskiem materiāliem.

Lauvas augstu vērtē cēlsirdību, uzticību, labestību, nebaidās pieņemt pārdrošus lēmumus; tas viss rod atbalsis arī viņu interjerā. Viņām pāri plūst enerģija, tāpēc nereti mājās tiek iekārtota miniatūra sporta zāle. Lauvas dievina spoguļus, tāpēc mājoklī būs daudz priekšmetu ar stikla vai spoguļa virsmām.

Vislabāk der artdeko stils, kuru masveidā lieto popzvaigznes un sabiedrības elite. Vispiemērotākās krāsas – zeltītie toņi, oranžs, purpursārts, visi saules krāsas toņi.

Jaunava

Jaunavas iemieso tīrības un kārtības paraugu, kā arī precizitāti un disciplīnu. Viņām piemīt laba gaume un krāsu izjūta. Ja Jaunavai nepatiks kāds interjera priekšmets, tas tūlīt tiks izvākts no mitekļa. Viņa ir loģiska un praktiska, viņas istabā viss pārdomāts līdz vismazākajam sīkumam. Viss atrodas stingri savās vietās, tāpēc priekšroka tiek dota mēbelēm ar daudzām atvilktnēm un plauktiem.

Viesistabā tiks ievietotas lietišķas mēbeles, guļamo zonu papildinās mīksta veļa, aizkarus izvēlēsies no organzas auduma. Jaunavām patīk dažādi dekoratīvi elementi. Labi jūtas starp ģeometriskiem rakstiem un taisnām līnijām. Rūpīgi pārdomā apgaismojuma izvietojumu mājās. Grāmatām plauktā jāstāv hronoloģiskā secībā, skapī rūpīgi jāglabājas drēbēm, apaviem jābūt pedantiski sarindotiem.

Vispiemērotākās krāsas – balts, visi gaišie zilās krāsas toņi, krēmkrāsa, brūns, violets.

Svari

Šie ir vismainīgākie cilvēki un attiecīgi arī jūtīgi pret pārmaiņām. Interjerā dominē simetrija, formu un līniju vienkāršums. Priekšroka tiek dota mierīgam un vienkāršam iekārtojumam. Svariem piemīt asa intuīcija un nevainojama estētiskā gaume. Viņi vislabāk zina, kā vajag izvietot mēbeles istabās.

Interjerā patīk vieglums un gaišums, tāpēc viņi pērk gaisīgus, caurspīdīgus aizkarus, aizstiklotus piekaramos plauktus. Svaru raksturā izpaužas duālisms, tādējādi arī mājoklī viņiem patīk visu iekārtot it kā pa pāriem – divi naktsskapīši pie gultas, pāra skaits krēslu, spilvenu utt. Visam jābūt pārskaitlī un simetriskam.

Patīk ēģiptiešu stils, tajā saskata kaut ko simbolisku. Visieteicamākās krāsas – kafija ar pienu, gaiši zaļš, gaišzils, ceriņkrāsa, pasteļtoņi.

Skorpions

Ietekmīga zīme, šie cilvēki apkārtni uztver zemapziņā. Viņi vienmēr būs informēti par pašām dārgākajām dizaineru idejām un jaunākajām tendencēm mājokļu iekārtošanā. Sev apkārt cenšas radīt noslēpumainu un mīklainu vidi. Viņus valdzina pieklusināta gaisma, biezi aizkari. Ar sevišķu labsajūtu pieskarsies tumšo mēbeļu samtainajam audumam.

Priekšroku dos ietilpīgam praktiskam dīvānam ar izvelkamām atvilktnēm, kur glabāt mantas. Taču tikpat ļoti viņus valdzina plašas un gaišas telpas; ja rocība ļauj, vienmēr ir gatavi nomainīt savu interjeru pret dārgāku un modernāku.

Sajūsmu izraisīs baroka stils, kur akcents likts uz dārgmetāliem, tāpat lakots koks un plūstošas formas. Patiks arī afrikāņu stils. Savu mājokli iekārtos siltos un gaišos toņos, patiks arī oranža, sarkana, melna un citas piesātinātas krāsas.

Strēlnieks

Brīvību mīlošie Strēlnieki tiecas pēc daudzveidības. Diezgan haotiski cilvēki, kas atspoguļojas arī viņu mājas interjerā. Labi sadzīvo vecmodīgais un modernais stils. Lieli mākslas piekritēji, ar prieku izveido sev interjeru, aizņemoties idejas no citām kultūrām.

Daudziem Strēlniekiem pieder antikvāras vērtības – grāmatas, figūriņas, statuetes. Lai to visu skaisti uzglabātu, tiek iegādātas greznas mēbeles ar simetriskiem plauktiņiem, skapīšiem. Nereti viņu māju rotā plaša bibliotēka. Ļoti ciena dabīga koka mēbeles. Guļamistaba tiek iekārtota ļoti skaisti un mājīgi. Pie sienām – persiešu paklāji. Galvenais princips viņu mājoklī, lai būtu ērti. Viņiem der stūra dīvāns, dažādi pufi, saliekamie krēsli, žurnālgaldiņš.

Strēlnieki izvēlēsies ķīniešu stilu, kurš piepildīts ar visām varavīksnes krāsām. Visvairāk dominēs gaišzilā un zaļā krāsa.

Mežāzis

Mežāži ir konservatīvi un pakļāvīgi cilvēki, viņiem nav tieksmes dominēt pār citiem. Savā miteklī vēlas ērtumu, praktiskumu un vienkāršību. Mēbeles būs vienkāršas un funkcionālas, viss iekštelpās būs pieklusinātos toņos, nebūs nekādu izaicinošu krāsu un toņu. Tāpat nav ieteicams ieviest mājā modernos jauninājumus, ko piedāvā interjera žurnāli.

Skapim obligāti jābūt ietilpīgam, mēbeles būs masīvas un izturīgas. Mājā vienmēr būs tehnikas jauninājumi. Savu mitekli var pārvērst par mākslas muzeju. Priekšroka tiek dota atvērtiem plauktiem, kuros gozējas Mežāžu nopelnītie kausi un godalgas, diplomi, vimpeļi utt. Mūžīgs atgādinājums par sasniegtajiem mērķiem, kurš atrodas acu priekšā, – tas ir īsti Mežāžu stilā.

Visieteicamākās krāsas – brūnie, sarkanie, pelēkie un zilie toņi.

Ūdensvīrs

Viņiem piemīt tālredzība, aktīvi interesējas par jaunām tendencēm, mistisko un neordināro. Nevar ciest garlaicību. Nav retums, ka mājoklī izvēlas dīvaina izskata mēbeles ar neparastu nokrāsu.

Virtuvē ir iekārtojums ar jaunāko tehnisko risinājumu, dažādas iebūvētās ierīces, kas atvieglo ikdienas ēstgatavošanu, kā arī daudzveidīgi galda piederumi. Skapji, galdi, krēsli – viss radīts pēc jaunākajām modes tendencēm, viss atšķiras ar savu unikalitāti un dekorativitāti.

Ūdensvīra dzīvoklī aizkari būs ar automātisko bīdīšanu, tāpat kā gaisma tiks regulēta ar tālvadības pulti (ja ļaus rocība). Ļoti seko līdzi visiem jauninājumiem sadzīvē. Savu mājokli cenšas iekārtot pēc fen-šui mācības. Patīk viss dabiskais. Priekšroka tiks dota linu vai bambusa auduma aizkariem, vilnas pledam, kā arī parketa grīdai. Viesistabā atradīsies akvārijs vai maziņš ūdenskritumiņš. Tāda ir Ūdensvīra ideālā pasaule.

Piemērots ir eklektikas stils, kuram nav noteikumu un priekšrakstu. Ūdensvīri labprāt iekārto savu mājokli ekostilā. Visieteicamākās krāsas – visi zilie toņi, metāla krāsa, pelēkais.

Zivis

Viņām patīk savrupība. Zivis ir jūtīgas, ievainojamas, var saasināti uztvert apkārtējo emocijas. Tāpēc par atpūtas vietu izvēlēsies klusu relaksācijas stūrīti, kurā varēs netraucēti pasapņot.

Mēbeles ir ērtas, pārsvarā no koka. Patīk iekārtot savu mājokli ar antikvāriem priekšmetiem. Zivju mājās var atrast veclaicīgas lustras, vāzes, gleznas, pulksteņi. Kā jau zivīm, ļoti patīk akvāriji, ūdenskritumi. Ar lielu rūpību iekārtos vannasistabu, jo tieši šeit tiek pavadīta liela daļa brīvā laika.

Savu vidi iekārto ar taustei tīkamām lietām, – iegādājas mīkstas mēbeles, maiga auduma aizkarus, zīdainus gultas piederumus. Zivīm neiesaka mājokli piebāzt ar mēbelēm un aksesuāriem.

Labi jūtas austrumu stila vidē, kā arī ampīra stilā. Visieteicamākās krāsas – dzeltens, balts, zaļš, gaišzils.

la.lv

 

 

Leave a Comment