Intīmā plastika: kam un kādēļ tas ir vajadzīgs

Kas ir Labioplastika?

Labioplastika- ķirurģiska  mazo un lielo kaunuma lūpu parametru mainīšana.  Visbiežāk šī operācija tiek veikta ar estētisku mērķi, kaut gan dažreiz to veic medicīnisko apsvērumu dēļ. Pirmo reizi šādas operācijas sāka veikt pagājušā gadsimta 70-ajos gados, un šodien ārsti uzkrājuši nozīmīgu pieredzi šajā delikātajā sfērā. Tiksim skaidrībā, kāda ir neparastās procedūras būtība.

Kad ir vērts veikt Labioplastiku?

Mēdz būt tā, ka iekšējo kaunuma lūpu izmainīts izskats rada ne tikai nepārliecinātību sievietei  savā seksuālajā pievilcībā, kam seko neapmierinātība ar intīmo dzīvi, bet arī rada pilnīgi jūtamas fiziskās neērtības. Tās var izpausties kā sāpes dzimumakta laikā, nepatīkamas sajūtas sēžot un staigājot, problēmas ar veļas un šaura apģērba izvēli (piem. džinsi), kairinājums un ādas macerācijas un pat iekaisuma procesi (vulvīts).

Zināms, ka subjektīvu iemeslu, kas noved pie lēmuma veikt labioplastiku, ir daudz: kaunuma lūpu asimetrija, to pārmērīgs vai nepietiekams izmērs, pastiprināta pigmentācija vai izteikts izliekums. Bet tas viss nekādā veidā nav patoloģisks, toties par tiešiem medicīniskiem rādītājiem , lai veiktu intīmo plastiku, tiek uzskatīti šādi stāvokļi:

  • dzemdību traumas, kad zūd starpenes mīksto audu elastība pārlieku aktīvu dzemdību dēļ
  • apdegumi
  • kaunuma lūpu rētaudu izmaiņas

Visos norādītajos gadījumos rekomendē plastisko ķirurgu iejaukšanos, par cik šādas audu izmaiņas noved pie būtiskas sievietes dzīves kvalitātes pasliktināšanās,  ne tikai seksuālās. Lieta tāda, ka izmēru simetrijas un kaunuma lūpu izmēra izmaiņas var novest līdz tam, ka sievietes maksts paliek nepiesegta, neaizsargāta, iespējamas temperatūras režīma izmaiņas un pastiprinās infekcijas saslimšanas risks.

Labioplastikas veidi

  • Kaunuma lūpu formas korekcija- visvairāk pieprasītākā un visbiežāk veicamā operācija, pie kuras vēršas parasti ar mērķi novērst kaunuma lūpu Elongāciju( pagarināšanos), to asimetrijas, hipo vai hipertrofijas, patoloģiskas izmaiņas, kas rodas pēc dzemdībām vai dažādām traumām. Tādos gadījumos visbiežāk pielieto ķirurģisko lieko audu rezekciju, libo liposakciju, pretēji mākslīgu biopolimērisku pildītāju ievadīšana kaunuma lūpās vai pacientes personīgās tauku šūnas.
  • Lielo kaunuma lūpu izmēra samazināšana- liekā tauku vai ādas apjoma samazināšana, veikta ar rezekcijas vai liposakcijas palīdzību.
  • Lielo kaunuma lūpu izmēra palielināšana- šī operācija vajadzīga ja iedzimta lielo kaunuma lūpu attīstības anomālija vai nu vecuma atrofija vai asimetrija, dažādu traumu dēļ.
  • Mazo kaunuma lūpu izmēra samazināšana nepieciešama kā estētiski tā arī higiēnas nolūkos. Bieži asimetrijas dēļ viena no mazajām kaunuma lūpām izkrīt ārpus lielajām kaunuma lūpām, tad operatīva iejaukšanās burtiski glābj situāciju atbrīvojot sievieti kā no iekaisuma slimībām un intīmā diskomforta, tā arī no estētiskām problēmām.

Labioplastika ar lāzera palīdzību slavena ar savu drošību, sterilitāti, pēc operācijas rētu un šuvju neesamības, tāpat ar īsu audu atjaunošanās periodu pēc operācijas- nepieciešamas tikai aptuveni 10 dienas pretēji parastas ķirurģiskās iejaukšanās pāris mēnešiem. Bez tam, lāzera izmantošanu nosaka viennozīmīgi ārsts-ķirurgs.

Cik maksā Labioplastika?

Minēto plastisko operāciju maksa ir dažāda, atkarīgs no dažādu saistītu apstākļu rindas. Bez tam, var orientēties uz dažām vidējām cenām, tas dos priekšstatu par to budžetu, kuru nāksies upurēt gatavības gadījumā spert tik nopietnu soli. Tātad:

  • Lāzera Labioplastika ir vislētākā operācija, parasti tās veikšanai nepieciešams ne vairāk kā 700 Eiro;
  • Kaunuma lūpu formas korekcijai nāksies atlikt aptuveni 950 Eiro;
  • Lielo kaunuma lūpu operācija maksā līdz 1250 Eiro, neatkarīgi no tā vai tā būs kaunuma lūpu palielināšana vai samazināšana;
  • Un aptuveni 1400 Eiro var maksāt mazo kaunuma lūpu samazināšanas procedūra.

Atsauksmes un viedokļi par labioplastiku

Ļoti svarīgi zināt, ja sieviete plāno kļūt par māmiņu, lai arī tas būtu pirmo vai otro reizi, tad par labioplastiku labāk pagaidām nedomāt, tas var stipri sarežģīt dzemdības.

Un vēl jāsaprot, ka Labioplastika – agresīva ķirurģiska operācija un visus tos riskus, kuri notiek operatīvajā iejaukšanās procesā, šajā gadījumā neviens nav atcēlis. Tādēļ nepieciešams  ļoti nopietni  apsvērt visus “par” un “pret” pirms pieņemt šādas operācijas nepieciešamības lēmumu.

Kopumā, tās pacientes, kuras veica intīmo plastiku, paliek pilnībā apmierinātas ar iegūtajiem rezultātiem un lūk daži neatkarīgi  viedokļi šajā jomā:

  • Lidija: “Kas attiecas uz mazo lūpu plastiku, tad dažreiz tā nav iegriba, bet gan nepieciešamība. Es nolēmu operēt tās tikai tādēļ, ka jutu diskomfortu un nepatīkamas sajūtas. Tagad varu teikt, ka jūtos ļoti labi, esmu harmonijā pati ar sevi. Tā kā ja nepieciešams veikt operāciju un ja tā nav iegriba, bet gan medicīniska vajadzība, tad vajag veikt, tikai ar ārstu visu jāapspriež un rūpīgi jāpievēršas šim jautājumam. Bet, ja ārsts ir labs, tad arī viss būs labi. “
  • Sofija: “Dārgās sievietes, varbūt arī meitenes.. Teikšu jums vienu. Labioplastiku veic tajā gadījumā, kad kaunuma lūpas jums sagādā tik daudz rūpju, ka sāc saķert galvu. Tādēļ domājiet nopietni.”
  • Oksana: “Veicu labioplastiku pirms 3 nedēļām un jau esmu apmierināta ar rezultātu. Šim notikumam gatavojos vairākus mēnešus! Operāciju man veicas zem vietējās anestēzijas, absolūti bez sāpēm, no narkozes atgāju ātri un viegli. Periodiski apmeklēju ķirurgu pārbaudei, pildīju visas viņa rekomendācijas. Savilkumu nebija, viss ir ļoti skaisti un estētiski!”

Un tomēr, mums, sievietēm, jāzina, ka mūs mīlošajiem vīriešiem pavisam nav svarīga dzimuma lūpu forma. Krietni vairāk emociju dod jūtas un izjūtas pasaules skaistākajā procesā, kad divi cilvēki patiesi mīl viens otru.

 

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment