Gruzīnu hinkaļi: Lai ikviens mājās varētu sajust, kāda ir gruzīnu ēdienu garša, piedāvājam vienkāršu recepti, lai pagatavotu vienu no tradicionālajiem ēdieniem – khinkali.
Gadījumā, ja ēdiens ir izdevies ļoti garšīgs un to sanācis nogaršot mazliet vairāk kā gribētos, iesakām iedzert “Borjomi” minerālūdeni, lai varētu turpināt baudīt lielisko gruzīnu maltīti.
Khinkali ir pagatavots mīklas sainītis, kas pēc izskata ir līdzīgs lieliem, aromātiskiem pelmeņiem. Parasti tas tiek pildīts ar jēra, liellopa vai cūkgaļu un zaļumiem. Khinkali lielākoties ēd turot rokā aiz augšpusē esošās izveidotās “austiņas”, kura netiek ēsta. Sākumā khinkali nokožas, tad nobauda tur esošo sulu, un tad apēd visu pārējo.
Gruzīnu restorānā “Alaverdi” šefpavārs Šota Mudžirišvili (Shota Mujirishvili) dalās khinkali receptē!
Šķir otru lapu, lai uzzinātu recepti