Izrādās, ka kafija var būt nāvējoša – lūk, kādēļ!

Pagājušogad divi jauni vīrieši gāja bojā, pārdozējot šo substanci, ko var legāli iegādāties – tev arī no tā vajadzētu uzmanīties.

Lai arī kafija ir uzskatīta par super-dzērienu, tās elektriskais komponents – kofeīns – var būt nāvējošs, ja to patērē kādā vienā noteiktā formā.

Kofeīns ir bīstams cilvēka dzīvībai, ja tas tiek patērēts pūdera formā.

Ēdiena un medikamentu administrācija sabiedrību brīdinājusi par draudošajām briesmām, kā arī nosūtījusi oficiālas vēstules kofeīna ražotājiem, brīdinot, ka viņu ražotais un izplatītais produkts rada nozīmīgu un nesaprātīgu apdraudējumu patērētājiem. Šis produkts ir tik bīstams, jo ir ļoti vienkārši netīšām patērēt toksisku tā dozu.

Kofeīna pūderis tiek pārdots vairumā, primāri, lai mājas apstākļos pagatavotu enerģijas dzērienus. Viena tējkarote kofeīna pūdera ir ekvivalenta 28 tasītēm kafijas.

landscape-1441205420-landscape-1441144122-screen-shot-2015-09-01-at-54821-pm

Lasi vēl: No šī baristas kafijas zīmējumiem tev vienkārši atkārsies žoklis!

„Desmit grami jeb aptuveni viena tējkarote ir letāla doza pieaugušam cilvēkam,” liecina The New York Times dati. „100 gramus kofeīna pūdera saturošs iepakojums, kas ir tik pat daudz kā 1250 Red Bull enerģijas dzērieni vai 3000 bundžas kokakolas, maksā tikai 10 ASV dolārus (9 Eiro).”

Pārāk liela kofeīna pūdera deva var izraisīt tādus blakusefektus kā bīstami nepastāvīgi sirdspuksti, lēkmes un Nā*e. Kāds Ohaio vidusskolas skolēns un 24 gadus vecs precēts koledžas beidzējs Džordžijā nomira no kofeīna pūdera pārdozēšanas.

Primāri, uz šāda veida produktiem būtu jābūt piestiprinātām brīdinošām instrukcijām.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment