Izšķīrāties?!- Ko tālāk? 2. daļa

Saturs:

Raksta 1. daļa: 

* šķiršanās- izplatīta parādība

* divas šķiršanās puses- emocionālā un juridiskā

*šķiršanās- vēl nav dzīves beigas

Raksta 2. daļa: 

*kustieties tikai uz priekšu

*Neaizmirstiet par bērniem

Kustieties tikai uz priekšu

Sākumā, pārdzīvojumi kas saistīti ar ģimenes izjukšanu, var izrādīties par būtisku šķērsli jaunas dzīves būvēšanā. Bet lielākā daļa cilvēku laika gaitā pamana, ka pie viņiem pakāpeniski atgriežas vēlme un cenšanās uz kaut ko jaunu. Sāciet būvēt jaunus plānus dzīvei un centieties neiegremdēties atmiņās. Tad jaunas dzīves enerģijas pieplūdums neliks ilgi gaidīt un atjaunos jūsu spēkus tālākai dzīves kustībai uz priekšu.

Izskatīsim sīkāk veidus kā cīnīties ar emocijām pēc šķiršanās:

* Izvērtējiet prioritātes, pa ja neciešat, dzīve vienalga iet uz priekšu. Neskatoties uz jūsu skumjajām jūtām, ir daudz lietu, kuras neviens jūsu vietā nedarīs. Iespējams, tagad jums jāmeklē jaunu mājvietu, jāpārved bērnus uz citu skolu vai bērnu dārzu- tas spēj pieliet eļļu ugunī.. bet lai tiktu galā ar stresu, kas radies no neatliekamu lietu darīšanas īsā periodā, sastādiet sarakstu, kur svarīgās lietas sarindotas pēc svarīguma. Sāciet no paša svarīgākā un atzīmējiet punktus pēc to izpildes. Tādas darbības dos jums pārliecību savos spēkos un kontroles sajūtu  pār personīgo dzīvi, kuras parasti šādos momentos dikti pietrūkst.

* Atbrīvojieties no pagātnes, droši ejiet uz priekšu, atbilstoši sāciet pierast jaunajai dzīvei, atbrīvojoties no priekšmetiem, kas ievelk jūs pagātnē- fotogrāfijas, suvenīri un citi priekšmeti, kas atgādina par bijušo laulāto. Var vienkārši tos aizvākt tālāk no jūsu redzesloka. Izpildiet daļu ikdienas pienākumu, kurus kādreiz pildīja jūsu laulātais, kas ļaus jums sākt ātrāk uztvert to kā pienākumu. Centieties samazināt vai pavisam pārtraukt kontaktēties ar bijušo laulāto un viņa vai viņas radiniekiem. Šīs vienkāršās darbības palīdzēs jums, lai šķiršanās ir mazāk sāpīga.

* Neslēpiet no tuvajiem cilvēkiem savus pārdzīvojumus, jums vienkārši ir nepieciešams izrunāties un padalīties ar saviem pārdzīvojumiem ar kādu no jums tuviem cilvēkiem. Ar kādu, kurš varēs jūs uzklausīt, patiešām atbalstīt un iespējams, pat palīdzēt. Bet tam jābūt cilvēkam, kuram jūs uzticaties, kurā esat pārliecināts, kurš jebkurā situācijā, kas radusies šķiršanās procesā, paliks jūsu pusē. Ņemiet vērā, ļoti svarīgi, lai cilvēks gribētu jūs uzklausīt un atbalstīt, jo pārāk aizņemts cilvēks ar savu dzīvi, nepievērsīs jums vajadzīgo uzmanību un nebūs atklāts, bet pamanot to viņā, jūs vēl vairāk satrauksieties, ierausieties sevī un paliksiet viens pats ar savām problēmām.

Bet gadās, sanāk tā, ka jūsu apkārtnē vienkārši nav cilvēka, kas spējīgs jūs būtiski atbalstīt vai arī vienkārši paši tuvākie jums cilvēki dzīvo tālu, piemērām, citā pilsētā.

Par lielu laimi, mūsdienās ir pienācīga alternatīva

Forumi cilvēkiem ar līdzīgām problēmām: internetā ir dažādi forumi , kur cilvēki runājoties un daloties ar savām problēmām, kopīgi meklē izeju no grūtām dzīves situācijām, šeit ir diezgan liela iespēja  saņemt reālu atbalstu.

Bet ir arī tādi foruma dalībnieki, kas apvaino un smejas par citiem. Centieties izvairīties no līdzīgas saskarsmes, un neņemiet nopietni vērā viņu komentārus.

Leave a Comment