Ja atrodat kāda cita maku, jums jārīkojas noteiktā veidā, bez diskusijām

Iedomājieties: jūs ejat pa parku un pamanāt zem soliņa maku vai telefonu. Paņemsi sev? Diemžēl mums ir sliktas ziņas tiem, kuri atradumu netaisās atdot īpašniekam. Tam var būt nopietnas sekas, tostarp apsūdzības par zādzību. Skarbi, bet patiesi. Tāpēc atdodiet maku tā īpašniekam un iztaupiet sevi no liekām grūtībām. Un mēs pateiksim, kādus bonusus varat saņemt par savu godprātību.

Atdod maku

Cilvēks, kurš atrod vērtīgu lietu, tiek uzskatīts par laimīgu. Izteiciens “Kas krīt, tas ir pazaudēts” ir labi iesakņojies mūsu ikdienā. Bet juridiski tas tā nav. Ja esat kaut kur pazaudējis vai atstājis savu priekšmetu, īpašumtiesības paliek jums. Un tas, kurš konstatē zaudējumu, var tikt apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta “Zādzība” un nonāks apsūdzībās. Šeit ir atradums jums…

Lasi arī: Šīm zvaigžņu zīmēm, neaprakstāmi veiksies 2023. gada decembrī! Jūs būsiet īsti laimes luteklīši!

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze 2023. gada decembrim: sarežģīts un smags periods, neuzticieties pirmajam pretī nācējam!

Šodien saskaņā ar karastāvokli par zādzību var tikt ieslodzīts uz 5 gadiem vai ilgāk. Ne vienmēr ir viegli pierādīt, ka atradāt un neesat nozadzis. Dažos gadījumos tiesa uzliek naudas sodu, bet kāpēc būt vainīgam bez vainas? Ir svarīgi nekavējoties ziņot par atradumu.

Atrasts pazaudēts priekšmets vai dokuments: ko darīt?

Parasti konflikti rodas ap trīs pazaudēto un atrasto lietu kategorijām: mobilie tālruņi, kurus var atrast arī bez SIM kartes; bankas kartes, no kurām tika izņemta nauda; lietas, kas tika atstātas vai aizmirstas zem videokameru ieroča.

Likums saka: ja sabiedriskajā transportā tiek atrasta manta, tā jānodod vadītājam. Ja kādā citā publiskā vietā – telpu īpašniekam/pārstāvim.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment