Ja atrodat kāda cita maku, jums jārīkojas noteiktā veidā, bez diskusijām

Ja uz ielas atrodat svešas vērtīgas mantas, atradums jānogādā tuvākajā policijas ekipāžā. Bet iedomāsimies, ka jūs pastaigājāt pa mazapdzīvotu parku un atradāt zelta pulksteni. Var, protams, uzdāvināt dārgu mantu pirmajam sastaptajam policistam, bet kas zina…

Šādā gadījumā droši dodieties uz policijas iecirkni, lai rakstītu paziņojumu par atradumu. Pārliecinieties, ka tas ir reģistrēts un ir izsniegts sertifikāts, kas apliecina, ka prece ir pieņemta pareizai uzglabāšanai.

Varat iet citu ceļu: uzrakstiet policijai paziņojumu, ka esat atradis zelta pulksteni, un atdodiet to personai, kura nosauks tā zīmolu, ornamentu un īpašās iezīmes. Līdz tam tie paliks jūsu krātuvē. Svarīgs punkts: ja pēc 6 mēnešiem īpašnieks ar jums nesazināsies, jūs kļūsiet par vērtīgā atraduma jauno likumīgo īpašnieku.

Lasi arī: Šīm zvaigžņu zīmēm, neaprakstāmi veiksies 2023. gada decembrī! Jūs būsiet īsti laimes luteklīši!

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze 2023. gada decembrim: sarežģīts un smags periods, neuzticieties pirmajam pretī nācējam!

Atrašanas atlīdzība

Ikvienam, kurš atrod vērtību, ir tiesības prasīt no īpašnieka atlīdzību 20% apmērā no lietas vērtības vai summas, ko īpašnieks publiski paziņojis. Un kompensāciju par izdevumiem par saimnieka meklēšanu un atraduma glabāšanu.

Vai esat kādreiz atradis vērtīgas lietas? Kas, jūsuprāt, būtu jādara ar šādu atradumu? Dalieties ar savu viedokli komentāros.

Leave a Comment