Ja ienākat un redzat, ka telpā deg ieslēgta kontaktligzda, vispirms ir jādara šis, darbību secība ir svarīga

Caur troksni un ikdienas dzīvi, darbu vai atpūtu brīvā dabā, mēs varam nepamanīt, ka mūsu mājā, vienā no istabām, ar klusu liesmu deg izvads. Bet šī ir ļoti bīstama parādība, kas apdraud ne tikai tuvāko iedzīvotāju, bet arī viņu kaimiņu dzīvības. Ugunsgrēki daudzdzīvokļu ēkās ir ļoti nopietna lieta.

Kopumā pieaugušais var pats izdomāt, kā rīkoties šajā situācijā. Bet ja nu bērni tajā ieķeras, vai vienkārši šoka stāvoklis traucē normāli sagatavoties? Taču uguns izplatās ļoti ātri, it īpaši, ja tuvumā ir daudz lietu no sintētikas, koka vai papīra. Jums jārīkojas ātri, skaidri un pēc iespējas izlēmīgāk. Un šeit ir daži soļi, kas palīdzēs pēc iespējas īsākā laikā samazināt problēmu.

Kontaktligzda ir ieslēgta

Nekavējoties nodrošiniet drošību

Jūsu un jūsu tuvinieku drošībai jābūt pirmajā vietā. Ja redzat, ka kontaktligzda deg vai ir dūmu pazīmes, vispirms ir jāizslēdz strāva. Atrodiet elektriskajā panelī galveno slēdzi un izslēdziet to. Tas palīdzēs novērst papildu bojājumus un samazināt ugunsgrēka risku.

Lasi arī: Ko likt uz Jaungada galda, neskaitot Olivjē un Siļķi kažokā, lai pārsteigtu izvēlīgos viesus ar savu kulinārijas talantu

Lasi arī: Sakiet šos vārdus, mazgājot seju, lai atgrieztu visu ļaunumu pāridarītājam

Neizmantojiet kontaktligzdu

Pēc strāvas padeves izslēgšanas nemēģiniet izmantot kontaktligzdu, kamēr nav novērsts ugunsgrēka cēlonis. Mēģinājums tajā ievietot ierīces vai kabeļus var saasināt situāciju un izraisīt bīstamas sekas.

Zvaniet profesionāļiem

Tagad, kad esat nodrošinājis savu drošību un spēris pirmos soļus, ir pienācis laiks izsaukt profesionāļus. Zvaniet ārkārtas elektrības remonta dienestam vai vietējam komunālo pakalpojumu uzņēmumam. Aprakstiet situāciju un izpildiet viņu norādījumus. Nemēģiniet pats atrisināt problēmu, ja jums nav atbilstošas ​​pieredzes.

Izolējiet ainu

Pirms elektrības speciālistu ierašanās izolējiet zonu, kurā izcēlies ugunsgrēks. Ja iespējams, aizveriet telpas durvis ar apgaismotu kontaktligzdu, lai novērstu uguns un dūmu izplatīšanos uz citām dzīvokļa daļām.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment