Ja ienākat un redzat, ka telpā deg ieslēgta kontaktligzda, vispirms ir jādara šis, darbību secība ir svarīga

Esiet gatavi ārkārtas situācijām

Kamēr gaidāt profesionāļu ierašanos, turiet ugunsdzēsības aprīkojumu, piemēram, ugunsdzēšamo aparātu, un esiet gatavs evakuēties, ja nepieciešams. Vienmēr labāk ir sagatavoties neparedzētiem apstākļiem.

Ko darīt, lai šāda situācija neatkārtotos?

Pirmkārt, jāsāk ar to, ka Hruščova laika daudzdzīvokļu mājas, kuras mūsu reģionā izmanto ļoti daudz cilvēku, pēkšņa ugunsgrēka ziņā ir ļoti bīstami mājokļi. Lieta tāda, ka daži cilvēki tos remontē kabeļu un elektrisko vadu maiņas līmenī. Pirmkārt, tas ir dārgi, un, otrkārt, dažreiz tas ir vienkārši neiespējami. Strādnieki vienkārši nevar ieurbties sienās kā Šveices siers, nesabojājot visu konstrukciju.

Taču pagātne ir aizmirsta, un nākotne ar jaudīgajām veļasmašīnām, mājas datoriem, televizoriem, audio aparatūru un visu pārējo ir visai enerģijas badīga. Tāpēc vecā elektroinstalācija var vienkārši nespēs tikt galā ar to visu. Tas ir pat tad, ja neņemam vērā faktu, ka katrai lietai ir savs nolietošanās periods. Tātad tie lēnām sadalās.

Lasi arī: Ko likt uz Jaungada galda, neskaitot Olivjē un Siļķi kažokā, lai pārsteigtu izvēlīgos viesus ar savu kulinārijas talantu

Lasi arī: Sakiet šos vārdus, mazgājot seju, lai atgrieztu visu ļaunumu pāridarītājam

Bet, ja nolemjat risināt šo problēmu, mēs piedāvājam dažus mazus padomus, kas var ietaupīt daudz laika un pūļu. Un ar viņiem jūs jutīsities pārliecinātāks par tādu pašu drošību.

1.Pērciet tikai kvalitatīvus kabeļus. Ietaupījumi var attiekties uz citiem priekšmetiem. Šeit tas ir vienkārši nepiemēroti.

2.Vienmēr uzstādiet automātisko pārsprieguma aizsardzības sistēmu. Tas būs jūsu vairogs daudzās situācijās: pēkšņa gaismas izslēgšana un ieslēgšana, apdullināti kaimiņi, kuri pēkšņi nolēma uzreiz pieslēgt visas rozetes, pat zibens, kas iekļuvis mājā. Laba aizsardzības sistēma var glābt jūs no tā visa.

3.Treškārt, bet ne mazāk svarīgi. Kabeļa šķērsgriezuma aprēķinam jābūt labi kalibrētam. Ņemot vērā jaudu un strāvu. Daži interneta veikali saviem klientiem piedāvā īpašus kalkulatorus, kurus var izmantot šiem aprēķiniem. Bet, ja jūs par to neko nesaprotat, vērsieties pie meistara. (Tēvocis Fedja no blakus durvīm gandrīz nekad nav tāds meistars)

4.Laiku pa laikam uzraugiet jau uzstādīto elektrisko vadu. Un pievērsiet uzmanību jaunajai sadzīves tehnikai. Mēģiniet pareizi aprēķināt savas vajadzības un aprīkojuma ergonomiku. Pat stilīgākā elektroinstalācija var netikt galā, ja tai ir pievienots kaut kāds kosmiskais spēks. Tas arī ir jāņem vērā. Un par elektrību maksāsi mazāk.

Degoša kontaktligzda ir nopietna situācija, kas prasa tūlītēju rīcību un profesionālu iejaukšanos. Veicot šīs vienkāršās darbības, jūs varat samazināt riskus un nodrošināt savu un savu tuvinieku drošību. Tomēr neaizmirstiet, ka vissvarīgākā ir jūsu un jūsu tuvinieku drošība. Ja situācija šķiet pārāk bīstama vai neesat pārliecināts par savu rīcību, labāk pagaidīt profesionāļus un pārliecinoši sekot viņu norādījumiem. Galu galā, rūpes par drošību sākas ar zināšanām un pareizu rīcību.

Leave a Comment