Ja jūs notriecat savvaļas dzīvnieku un vienkārši aizbraucat, jūs drīz to nožēlosiet

Satiksmes noteikumi visā pasaulē daudz neatšķiras. Vadītāja un gājēja uzvedību skaidri regulē normatīvie akti. Un satiksmes negadījums ir vienlīdz briesmīgs gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem. Ļoti bieži uz ceļiem, īpaši mežu un stādījumu zonā, var atrast negadījumu pēdas. Dzīvnieki, kas notriekti uz ceļa, ir līdzvērtīgi notriektam cilvēkam, un sodam par šo darbību jābūt tādam pašam.

Šodien mēs pastāstīsim par vadītāja darbības algoritmu, ja viņš notrieca dzīvnieku dažādās Eiropas valstīs.

Notriekti dzīvnieki

Ceļošana ar automašīnu ir kļuvusi par mūsdienu cilvēka neatņemamu sastāvdaļu. Daudzi izvēlas ceļot ar savu transportu, jo viņiem tas šķiet ērtāk un ātrāk. Bet tajā pašā laikā šāds ceļojums ir bīstamāks. Papildus briesmām pilsētās, kur ir daudz automašīnu un cilvēku, briesmas ir arī uz lauku ceļiem un lielceļiem gar mežu. Jo nekad nevar zināt, no kuras puses meža dzīvnieks var izlēkt.

Lasi arī: Vitovņickas mūka Fadeja nedzirdētais pareģojums visus satrieca, vērīgais vecais vīrs runāja par nākotni

Lasi arī: Austrumu prognoze nedēļai no 2023.gada 9.oktobra līdz 15.oktobrim: pienācis laiks pārmaiņām!

Un tie parādās diezgan bieži. Tā varētu būt lapsa, zaķis, mežacūka vai pat alnis. Bieži uz šādiem ceļiem var atrast zīmi, kas brīdina par savvaļas dzīvniekiem. Bet pat maksimālā rūpība un precizitāte negarantē drošību gan dzīvniekiem, gan vadītājam. Diemžēl bijušās PSRS valstīs līdz galam nav atrisināts jautājums ar rīcības algoritmu, kad tiek notriekts savvaļas dzīvnieks. Un šodien savvaļas dzīvnieku aizsardzība joprojām ir sākotnējā attīstības līmenī.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment