Vitovņickas mūka Fadeja nedzirdētais pareģojums visus satrieca, vērīgais vecais vīrs runāja par nākotni

Mūku prognozēm ir īpašs spēks. Lielāko savas dzīves daļu pavadot askētismā, viņi atver savu prātu un dvēseli Dieva vārdam. Viņu norādījumiem ir dziedinošs spēks un tie var dziedināt cilvēku sirdis.

Šodien pacelsim serbu arhimandrīta Fadeusa Vitovņicka atklāsmju plīvuru – slavenā uzkrītošā vecākā, viena no cienījamākajiem Serbijas pareizticīgās baznīcas mūkiem. Lielais sludinātājs devās pie Tā Kunga 2003. gadā 89 gadu vecumā. Savas ilgās dzīves laikā viņš nodeva garīgās zināšanas tūkstošiem cilvēku un atstāja mums svarīgus pravietojumus un norādījumus.

Vecākā Fadeusa Vitovņicka dzīve un garīgais ceļš

Klusā, mierīgā vietā netālu no Vitovņicka Debesbraukšanas klostera atrodas tēva Fadeja pelni. Tūkstošiem svētceļnieku katru gadu ierodas, lai godinātu vecākā piemiņu. Daudzi apgalvo, ka saņem garīgu atziņu, stāvot pie viņa kapa.

Viņu atceras kā bezgala laipnu un pašaizliedzīgu mūku. Vecākā acīs atspoguļojās garīgā bagātība un žēlastība, un viņa ķermenis izstaroja ticību un iekšējo spēku. Pēc pirmās sirdslēkmes 1992. gadā tēvs Fadejs saskārās ar personīgo tumsu un šaubām, taču viņa ticība kļuva arvien stiprāka.

Lasi arī: Austrumu prognoze nedēļai no 2023.gada 9.oktobra līdz 15.oktobrim: pienācis laiks pārmaiņām!

Lasi arī: Kurš zieds atbilst jūsu vārdam: talismana auga noteikšana

1996. gadā biktstēvs pārcieta otro sirdslēkmi un vēl vairāk novājināja savu fizisko ķermeni. Bet šis pārbaudījums tikai vairoja viņa mīlestību pret Kungu un savu tuvāko. Jau guļot uz Nā*es gultas, vērīgais sirmgalvis apdullināja klātesošos: viņa seju it kā apgaismoja iekšējs starojums. Mūku apņēma miers un klusums, pārspējot visus zemes priekus, un ikviens tuvumā esošais varēja sajust šo gaišo un silto spēku.

Fadeja Vitovņicka pareģojumus ar lielu interesi pētīja daudzi eksperti, tostarp serbu teologi. Tādējādi profesoram Jeratičam no Belgradas Universitātes Teoloģijas fakultātes paveicās personīgi sazināties ar vecāko. Viņš devās uz klosteri no 1993. līdz 1997. gadam. Pēc tikšanās ar savu biktstēvu zinātnieks viņu nosauca par Serbijas apgaismotāko mūku. Ko sludinātājs viņam teica?

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment