Jaungada ēdienkarte 2024: 3 ēdieni uz svētku galda veiksmei un labklājībai

Salāti Jaunajam gadam

Salāti ar sulīgu dārzeņu un riekstu kombināciju būs vēl viens īpašs ēdiens. Lai pagatavotu šo delikatesi, jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • svaigas rukolas lapas;
  • mazsālītas sarkanās zivis (lasis, forele vai citas);
  • svaigi tomāti (ķiršu);
  • priežu rieksti;
  • avokado;
  • olīvju eļļa;
  • franču sinepes;
  • balzamiko mērce;
  • citronu sula.

Uz salātu lapu gultas liek uz pusēm sagrieztus tomātus, pievieno viegli apceptus ciedru riekstus, kubiņos sagrieztu zivi un gatavu avokado. Mērcei sajauc mērci, sinepes, eļļu un citrona sulu. Gatavajiem salātiem pirms pasniegšanas vajadzētu nostāvēties apmēram 15 minūtes.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. decembrim: sāciet plānot nākotni, bet nesteidzieties darīt!

Lasi arī: Dārza darbu kalendārs no 2023. gada 8. – 16.decembrim: dārzā ir aizvien, ko darīt!

Deserts uz Jaungada galda

Ne visiem desertiem ir nepieciešama rūpīga sagatavošana. Pannakotu vari pagatavot 2024. gada Jaungada galdam. Vienkāršs un iedarbīgs ēdiens lieliski noderēs un iepriecinās jauno patronu Pūķi. Sagatavošanai jums būs nepieciešams:

  • 350 mililitri piena;
  • 10 grami želatīna;
  • vanilīna pāksts vai vaniļas cukurs;
  • 1 apelsīna miziņa;
  • ēdamkarote mandeļu liķiera;
  • svaigas ogas;
  • 50 grami balzamiko etiķa;
  • 20 grami cukura.

Želatīnu ielej traukā, iemērc 100 mililitros piena un atstāj uz 10-15 minūtēm, līdz tas uzbriest. Atlikušajam pienam pievieno cukuru, apelsīna miziņu, vaniļas pāksti bez sēklām vai šķipsniņu vanilīna. Uz vidējas uguns uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no uguns un pievieno želatīnu. Gatavo maisījumu atkal karsē, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis, pēc tam filtrē un ielej veidnēs.

Lai pagatavotu mērci, ogas pārkaisa ar cukuru un apcep uz pannas apmēram 2 minūtes, līdz cukurs izkusis. Pēc tam ogās ielej balzamiko etiķi, apmaisa un ļauj brūvēt ar izslēgtu uguni apmēram 5 minūtes.

Gatavo desertu ir viegli izņemt: lieciet veidnes karstā ūdenī un nekavējoties pārlieciet panna cotta uz servēšanas apakštasītēm, dekorējiet desertu ar svaigām ogām, sasmalcinātiem riekstiem un pārlejiet ar ogu mērci.

Jaunā gada svinēšana  ir aizraujoša un laba brīvdiena, kas parasti tiek pavadīta ģimenes lokā. Novēlam priecīgus svētkus un veiksmi visos jūsu centienos.

Leave a Comment