Jaunmoku pils aicina uz teiksmainu un maģisku sajūtu piepildītu nakti

29.oktobrī no pl. 18.00 Jaunmoku pilī atdzīvosies leģendas un stāsti Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā pasākumā “Leģendu nakts 2022”.

Šogad starmešu gaismā – brīnumi, maģija un zinātnes atklājumi. Jaunmoku pils ir sagatavojusi īpašu programmu ikviena gaumei. Apmeklētājus gaidīs pils dāma, izlaušanās istabas melnie noslēpumi, maģisks mūzikas ceļojums un ēnu burvji.

Pasākuma iniciatori raksta:

“18.gadsimts ir bagāts ar atklājumiem ķīmijā, fizikā, astronomijā, citās zinātnēs un industrializācijā. Tas ir laiks, kad atklājumi tika izmantoti cilvēku pārsteigšanai, izklaidēšanai, mānīšanai, iebiedēšanai.”

Pl. 18.00 pils Kolonnu zālē Leģendu nakts vakaru atklās Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms un komponists, pianists Matīss Žilinskis ar koncertprogrammu “Tālie krasti”, piedāvājot doties brīnumainā mūzikas ceļojumā. Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.jaunmokupils.lv. Biļetes cenas ir EUR 15.00 – 20.00, koncerta dienā visas biļetes EUR 20.00.

Vakara tumšās stundas pilij piešķir īpaši noslēpumainu un atmosfērisku noskaņu, tādēļ pl.19.30 un 21.00, sveču gaismā, pils dāma aicinās viesus doties vakara ekskursijā, vērot un veidot ēnu spēles. Atklāt to, kā rodas ēna un paskatīties uz šo ikdienas pavadoni citām acīm. Biļetes cena: EUR 8.00 personai.

Leģendu nakts ietvaros, dažādos laika posmos pl. 17.00, 19.00, 19.45, 20.30 un 21.15, būs iespēja atklāt “Zaļā meža melnos stāstus”, kas tiek rūpigi glabāti pils Piena mājas pagrabā. Brīnumu meklētājiem pusstundas laikā būs jāatrod izeja no izlaušanās istabas tumšajām sienām, kur iemājojis pats Sumpurnis.

Biļetes cena: EUR 20.00 par pusstundu, grupa līdz 6 personām. (Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, zvanot uz Jaunmoku pils Informācijas centru, tel: +371 26187442).

Savukārt 20.00 pils Torņa zālē apmeklētāji varēs vērot ēnu spēles un uz mirkli kļūt par ēnu burvi.

Vakara gaitā būs iespēja apmeklēt arī Jaunmoku pils muzeju.

Jaunmoku pils vēl teiksmainu un maģisku sajūtu piepildītu nakti!

Leave a Comment