Kā balināt virtuves dvieļus mājās: seši efektīvi veidi

Bez dvieļa virtuvē kā bez rokām, ar to var noslaucīties, paķert kaut ko karstu un ne tikai. Tāpēc tas ātri kļūst netīrs un zaudē savu skaisto izskatu.

Dažkārt rodas iespaids, ka to ir vieglāk izmest, nekā sakopt. Taču nesteidzieties to darīt, virtuves dvieļus varat mazgāt dažādos veidos.

Kā mazgāt virtuves dvieļus

Ar sāls palīdzību. Atšķaidiet ēdamkaroti sāls litrā ūdens un iemērciet dvieļus šajā šķīdumā uz dažām stundām. Pēc tam izmazgājiet dvieļus veļas mašīnā.

Izmantojot 9 % etiķi. Tāpat kā ar sāli, atšķaidiet ēdamkaroti litrā ūdens un mērcējiet tekstilizstrādājumus šķīdumā dažas stundas. Pēc tam mazgājiet dvieļus kā parasti.

Mikroviļņu krāsns un ziepes. Iemērciet virtuves dvieli, bagātīgi nosmērējiet netīrumus ar veļas ziepēm. Ielieciet dvieli plastmasas maisiņā un ielieciet to mikroviļņu krāsnī uz 15 minūtēm. Dvieli no maisiņa izņemiet tikai uzmanīgi – tas var būt ļoti karsts.

Lai palīdzētu balināt tekstilmateriālus, izmantojiet cieti. Mērcēšanai pagatavojiet šķīdumu proporcijā 300 g cietes uz diviem litriem ūdens. Dvieļi šķīdumā jāatstāj uz nakti, un pēc tam jāmazgā kā parasti.

Ūdeņraža peroksīds ir lielisks antiseptisks līdzeklis un traipu tīrītājs. Divas ēdamkarotes peroksīda atšķaida 5 litros ūdens, iemērc dvieļus šajā šķīdumā uz nakti un pēc tam mazgā kā parasti.

Vārīšana ir viena no senākajām dvieļu balināšanas metodēm. Lai balinātu virtuves dvieļus, izmantojot šo metodi, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai 5-15 litrus ūdens atkarībā no dvieļu skaita. Verdošajam ūdenim pievienojiet veļas pulveri proporcijā 1 ēdamkarote pulvera uz 1 litru ūdens. Var izmantot arī veļas ziepes, pirms tam tās sarīvējot uz rīves. Vāra dvieļus apmēram 15 minūtes, laiks ir atkarīgs no piesārņojuma pakāpes. Taču paturiet prātā, ka krāsainus dvieļus nedrīkst vārīt ilgi, citādi tie zaudēs krāsu. Pēc vārīšanas dvieļus noskalojiet.

 

Leave a Comment