Septiņi veidi kā padarīt matus biezākus

2. Atrodi izkrišanas iemeslus

Normāls matu augšanas cikls var tikt traucēts pēc dažādām tava organisma izmaiņām, grūtniecība, Sli**bas, stress un hormonāli traucējumi. Ja tavas galvas rotas stāvoklis ir strauji pasliktinājies, pārbaudies pie ārsta – iespējams tev būs nepieciešama ārstēšana.

 

3. Ievēro diētu

Bagātini savu pārtikas devu ar vitamīniem un minerāliem, kas nodrošinās matu veselību un skaistumu.

Follijskābe palīdzēs matiem kļūt biezākiem. Tās avots – sojas pupiņas un graudaugi.

C vitamīns palīdzēs palīdzēs palielināt keratīna izstrādāšanos. To atradīsi visos citrusaugļos.

A vitamīns nodrošinās galvas ādas veselību. Ēd daudz spinātus.

B vitamīns novērsīs  matu izkrišanu. Avots – sarkanā gaļa.

 

4. Mitrini

Iemesls matu vājumam un trauslumam – bieža matu mazgāšana un žāvēšana.  Lai dziļi mitrinātu matus, reizi nedēļā lieto kopjošu masku. Uzklāj to uz mitriem matiem,  ietin siltā dvielī galvu un atstāj uz 20 minūtēm.

Ja tavi mati kļuvuši sausi un trausli, regulāri izmanto līdzekļus, kurus nav jāizskalo, piemēram, ekspress- kondicionieri.

 

5. Masē galvas ādu

Regulāra galvas ādas masāža uzlabos As**s pieplūdumu matu saknēm. Uzklāj kokosriekstu eļļu vai džodžobas eļļu uz mitru vai sausu galvu un masē ar apļveida kustībām. Pēc tam ietin galvu mitrā dvielī un atstāj uz 10 minūtēm.

 

6. Piešķir apjomu

Izmanto speciālus kopjošus un veidojošus līdzekļus, kas piešķir apjomu. Šampūni, kondicionieri un citi līdzekļi, kas radīti speciāli plāniem matiem, satur speciālas vielas, kas  piešķir apjomu katram matam atsevišķi.

Lasi arī: Maizes matu maska bieziem matiem. Vecmammas recepte!

 

7. Izvēlies pareizo krāsu

Pareizi piemeklēta matu krāsa palīdzēs izveidot ilūziju par matu apjomu .Parasti šim mērķim izmanto atsevišķu šķipsnu balināšanu vienā vai dažādos  toņos. Konsultējieties ar frizieri, lai izvēlētos krāsu, kas piestāv tavam izskata tipam.

COMMENTS

Leave a Comment