Kā iemācīties lasīt citu cilvēku domas: vienkārši ieskatieties sarunu biedra acīs

Tam, ka acis ir dvēseles spogulis, savā ziņā piekrīt arī zinātnieki. Lieta tāda, ka, skatoties cilvēka acīs, var saprast viņa domu gaitu.

Ja apgūsi dažus noslēpumus, varēsi kontrolēt sevi un savas izpausmes. Galu galā tas viss ir sasniedzams, sekojot acu kustībām.

Paplašinātas zīlītes

Šis ir šķietamas nenoteiktības piemērs lēmumu pieņemšanā.

Saskaņā ar pētījumiem, kurus citē BBC Future, ja nav skaidrības lēmumu pieņemšanas brīdī, cilvēks atrodas emocionālā uzbudinājuma stāvoklī. Tas izraisa zīlīšu paplašināšanos.

Acu kustības

Cīrihes universitātes darbinieki lūdza brīvprātīgajiem skaļi nolasīt sarakstu, kas sastāv no skaitļiem. Vienlaikus viņi novēroja acu kustības šajā laikā.

Novērojot acu kustību virzienu un zīlītes rotāciju, pētnieki uzminēja, kādu skaitli pētāmās personas gatavojas pateikt.

Izrādījās, ka pirms lielākā skaitļa izteikšanas dalībnieka skatiens bija vērsts uz augšu un pa labi. Ja persona skatījās uz leju un pa kreisi, tā gatavojās pateikt mazāku skaitli.

Lasi vēl: Toksiskākie puiši pēc zodiaka zīmes: neticēsiet, kas ir viņu vidū

Acu kustības un atmiņas

Zviedru zinātnieki ir atklājuši, ka noteiktas acu kustības palīdz no atmiņas atgūt attiecīgo informāciju.

Eksperimenta laikā tika konstatēts, ka spontānas acu kustības uzrunāja nozīmīgāk nekā tad, ja cilvēks koncentrēti skatījās vienā punktā.

Pēc zinātnieku domām, acu kustības rodas zemapziņā, kad cilvēks nonāk līdzīgā situācijā. Skatiens pievēršas informācijai, ko cilvēks reiz ir redzējis, pat ja viņš neatceras, kur un kad tas bija.

Leave a Comment