Kā ir labāk – iet uz treniņiem izsalkušai vai labāk paēdušai

Ja nodarbojies ar skriešanu, iespējams, esi saskārusies ar šādām dilemmām:

Pamosties 6:30 un esi gatava rīta treniņam, taču vispirms vēlies paēst brokastis, jo pēdējo 10 stundu laikā neko neesi ēdusi.

Pēc darba vēlies paskriet, bet esi izbadējusies. Tāpēc domā, vai būtu labi ēst pirms skriešanas un vai tā dēļ nebūs sliktāki rezultāti.

Pirms treniņa ir jāuzņem enerģija, bet neesi pārliecināta, vai būtu labi uzņemt olbaltumvielas, un pat īsti nezini, ko ēst.

Ja tevi nomāc šīs problēmas, mēs palīdzēsim tās atrisināt!

Uztura speciālisti norāda, ka ir ļoti svarīgi ēst visas dienas garumā. Patiesībā, nav labi būt tik izsalkušai, ka gribētu apēst pilnīgi visu.

Maltītes jāsadala mazākās porcijās un tām jābūt labi sabalansētām un jāēd ik pēc četrām stundām. Nevajadzētu apēst milzīgu porciju tieši pirms treniņa, taču sportot ar tukšu vēderu ir kaitīgi Vese***ai.

Body Conception dibinātāja Mahri Relina skaidro, ka pirms intensīva treniņa noteikti ieteicams apēst kādu uzkodu, ja kādu laiku neesi ēdusi. Lai izturētu treniņu, nepieciešama enerģija, un pastāv risks savainoties vai nesasniegt labākos rezultātus, ja nav pietiekamu enerģijas rezervju.

Ja sporto no rītiem, tad noteikti pirms tam jāapēd kāda uzkoda, bet pēcpusdienā šis lēmums jāpieņem balstoties uz to, kāda ir pašsajūta stundu pirms treniņa.

Ja gribi ko uzkost, izvēlies graudaugu produktus un olbaltumvielas.

Ir ļoti svarīgi, ko tu ēd! Graudaugiem ir slikta reputācija, bet tie ir lielisks enerģijas avots.

Uztura speciāliste Lisa Haima no The Well Necessities dod priekšroku uzkodām, kas satur graudaugus un olbaltumvielas, kas veicina muskuļu darbību un sniedz enerģiju. Ogļhidrātiem jādod vēl viena iespēja! Tos nepatiesi apsūdz svara pieauguma veicināšanā, taču patiesībā tie ir nepieciešami jebkuram sportistam. ASV Sporta medicīnas koledža iesaka uzņemt enerģiju, kombinējot ogļhidrātiem bagātu ēdienu ar tādu, kur ir mēreni daudz olbaltumvielu, bet tajā pašā laikā samazināt šķiedrvielu daudzumu, lai novērstu iespējamu diskomfortu treniņa laikā.

Dažas no labākajām uzkodām, ko ēst pirms treniņa, ir grieķu jogurts ar medu, auzu pārslu putra ar ogām vai tītara gaļa ar augļiem.

Neēd taukus

Kaut arī veselīgās taukvielas ir labas organismam, nav ieteicams ēst kaut ko treknu tieši pirms treniņa.

Vese***as konsultante Mišela Bluma norāda, ka tauki lēni pārstrādājas, tāpēc, skrienot pa skrejceļu, var rasties slikta dūša.

Kaut kas jāapēd

Ja sporto no rītiem, tad pirms tam noteikti kaut kas jāapēd. Taču, ja sporto vēlāk un kopš pusdienām joprojām jūties pietiekoši enerģiska, tad nav nepieciešams kaut ko ēst.

Ieteicams ēst 30 minūtes pirms treniņa, un, ja plāno intensīvu treniņu, tad nevajadzētu uzņemt vairāk kā 200 līdz 300 kalorijas.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment