Kā izmērīt As**sspiedienu ar lineāla palīdzību? Rezultāts ir precīzs

Gribu jums pastāstīt par to, kā mērīt spiedienu bez tonometra sev un citiem cilvēkiem. 

Ne visiem mājās ir tonometrs. Protams, ja jums ir hipertonija vai arī tieksme uz biežām As**sspiediena svārstībām, tad tāda ierīce ir vienkārši nepieciešama. Bet tomēr arī bez tās var iztikt.

Ja jums darbā vai uz ielas, teātrī kļuva slikti? Ko darīt? Iegādāties trīs ierīces – mājās, darbā un somiņā?

Man kā reizi ir risinājums visiem gadījumiem – tikai ne tonometrs, bet parasts kancelejas lineāls un svārstiņš uz diedziņa.

Es jums pastāstīšu, kā šī iekārta darbojas. Par šādu metodi es uzzināju no daudziem zināmās Valentīnas Travinkas grāmatas. Es pielietoju ļoti daudzus viņas padomus par veselīgu dzīvesveidu.

Skatāmies uz lineāla sadali šajā vietā. Tā arī būs pirmā As**sspiediena lieluma (augšējā) atzīme. Piemēram, svārstiņš sāka kustēties pie atzīmes 12. Tas nozīmē, ka jūsu As**sspiediens ir 120 vienības. Kā kosmonautiem! Tagad liekam lineālu otrādi – ar sākumu pie plaukstas locītavas un virzām svārstiņu uz augšu līdz elkonim. Svārstiņš apstājās pie atzīmes, kas līdzinās zemākajai spiediena atzīmei.

Kur šeit slēpjas triks? Ko saka zinātne? Nezinu, un tas arī nav svarīgi. Galvenais taču ir, ka tas strādā un viss izdodas! Tādā veidā var izmērīt spiedienu arī citam cilvēkam. Nosēdinām viņu pie galda ar izstieptu roku, liekam lineālu uz rokas un gar to virzām svārstiņu. Mērītājam ir ērtāk sēdēt blakus no pretējās galda puses, bet var mērīt arī stāvus. Es šādu metodi izmantoju sev un visiem darba kolēģiem nepieciešamības gadījumā izmēru As**sspiedienu.

Kā izmērīt spiedienu bez tonometra es jums pastāstīju, tā kā pamēģiniet arī jūs iemācīties mērīt spiedienu pašam sev ar lineālu, šī metode var jums patiesi noderēt.

Ko gan darīt, ja As**sspiediens stipri atšķiras no normālā lieluma?

Standarta vesela cilvēka As**sspiediens tiek uzskatīts esam 120*80 vienības. Bet katram cilvēkam var būt savs rādītājs.

Lasi vēl: Dabiski līdzekļi, kas palīdzēs samazināt As**sspiedienu – noderēs ikvienam!

Kā samazināt As**sspiedienu ar dabīgām metodēm

Lai samazinātu As**sspiedienu, pamēģiniet nelietot uzreiz stipras iedarbības tabletes. Asi samazināt As**sspiedienu nedrīkst, tas var izraisīt nelabumu un galvas reiboņus. Pirmām kārtām ar rādītājpirkstu (vai citu) uzspiediet uz auss gliemežnīcas un kustiniet pirkstu pulksteņrādītāja virzienā.

Te ir jāņem vērā, ka pulksteņrādītāja virzienā kustinam tikai līdz pulksten 4 pēcpusdienā, lai veicinātu enerģiju. Pēc pulksten 4 pēcpusdienā, vakarā mums ir vajadzīgs miers, tāpēc kustēšanās notiek pretēji pulksteņrādītāja virzienam.

Šis noteikums attiecināms uz visu, uz jebkuriem punktiem uz ķermeņa, kurus mēs jebkad masējam.

Lai samazinātu As**sspiedienu, var iedzert arī korvalolu, bet vislabāk, ja ir baldriāna, vilkābeles un māteres uzlējums. Es uzlējumus pērku aptiekās, ieleju visus vienā pudelītē. Vienu tējkaroti maisījuma vajag atšķaidīt ar aptuveni 50 ml ūdens un izdzert. As**sspiedienu ļoti labi samazina zaļā tēja. To var uzvārīt ar piparmētras lapiņu. Piparmētra arī palīdzēs samazināt As**sspiedienu, turklāt tā novērš nelabumu.

As**sspiedienu lieliski samazina citrons. To var pievienot arī zaļajai tējai. Es paaugstināta As**sspiediena gadījumā sagriezu citronu šķēlītēs, apbēru ar cukuru un ēdu. Turklāt mans organisms to ļoti vēlējās un pat lūdza.

Vispār jau citronūdens veicina As**sspiediena samazināšanu. To ir ļoti veselīgi dzert, it īpaši no rītiem. Man tā bija ļoti efektīva pieredze. Bet tā kā pēdējā laikā man vairāk ir pazemināts spiediens, tad es pārstāju dzert ūdeni ar citronu.

Galvenais ir nedomāt par slimībām, novērsties no tām uz kaut kādām citām lietām un gaidīt drīzu atveseļošanos!

Ko darīt, ja As**sspiediens ir paaugstināts

Pamēģināsim iztikt bez zālēm ar kontakta metodi: atrodam septīto skriemeli uz muguras (tas atrodas tur, kur beidzas kakls un sākas mugura) un masējam tāpat, saskaņā ar augstākminēto noteikumu par pulksteņrādītāja vai pretpulksteņrādītāja virzienu.

Vēl As**sspiedienu labi paaugstina maizes šķēle, kas apbērta ar sāli. Es sev tādu ļoti vienkāršu un efektīvu metodi atklāju nesen.

Agrāk es sniedzos pēc šokolādes, bet tā taču ne vienmēr ir mājās pieejama, tad vēl vajag pēc tās uz veikalu iet.

Var, protams, izdzert tasīti kafijas. Bet mani reiz ārsts par to sarāja, jo kafija slikti iedarbojas uz sirdi, labāk izdzert krūzīti stipras, saldas melnās tējas.

Tēja – tas ir labi, vēl labi palīdz arī Sibīrijas žeņšeņa uzlējums. Bet es patlaban priekšroku dodu maizei ar sāli.

Avots: vkurselife.com

Leave a Comment