Blusas – labākie līdzekļi un metodes kā tās apkarot vai iznīcināt

Blusas

Blusas – kā tās iznīcināt un apkarot? Gan vasarā, gan ziemā mājās un dzīvokļos parādās nelūgti ciemiņi – blusas. Lai tās uzveiktu, vajadzīgi  labākie blusu apkarošanas līdzekļi un tautas metodes. Kā padzīt blusas no mājas?

 

Cenšoties iznīdēt blusas, cilvēki parasti nezina, ka uzvaru viņi, iespējams, gūs tikai uz īsu laiku, jo pieaugušas blusas veido vien 10% no populācijas. Pārējie 90% ir šā karaspēka neredzamā armija – oliņas, kāpuri un kūniņas, no kurām izšķilsies daudz jaunu kukaiņu.

Kā iznīcināt blusas: viņu slepenā dzīve

Pieaugušas blusas īslaicīgi parazitē uz siltasiņu dzīvniekiem (suņiem, kaķiem, putniem u.c.) un var pārnēsāt dažādas Sli**bas, piemēram, mēri, tularēmiju, brucelozi. Blusas ir arī lenteņa starpsaimnieki. Kukaiņu kodieni izraisa alerģisku reakciju, sakostā vieta var niezēt 2–4 nedēļas. Kasoties dzīvnieki ievaino ādu, rodas iekaisums.

Lasi arī: Kā cīnīties ar prusakiem – tautas līdzekļi un metodes kā uzveikt tarakānus

Blusu attīstības cikls ilgst 14–140 dienu, bet pieaudzis kukainis dzīvo 2–5 gadus. Mātīte dzīves laikā spēj izdēt 500–2500 oliņu.

Tās dēj dzīvnieka apmatojumā, un, ceļojot kopā ar saimnieku, oliņas nokļūst apkārtējā vidē. Blusu kāpuri izšķiļas siltās vietās – dzīvnieku alās, putnu ligzdās, grīdas spraugās u.tml. Kāpuri pārtiek no dažādām organiskajām vielām.

Pieaudzis kāpurs noauž biezu kokonu, lai pasargātu sevi no nelabvēlīgiem apstākļiem un to nevarētu apēst citi kukaiņi. Kūniņas stadijā blusa gaida labvēlīgus apstākļus, lai izšķiltos. Tādēļ arī blusu invāzija vērojama vasarā, kad ārā ir silts laiks.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu labākās blusu iznīcināšanas metodes

COMMENTS

Leave a Comment