Blusas – labākie līdzekļi un metodes kā tās apkarot vai iznīcināt

 

Kā iznīcināt blusas: Totāla cīņa

Lai atbrīvotu suņus, kaķus un citus mājas mīluļus no blusām, kā arī ausu ērcēm, labs līdzeklis ir veterinārajās aptiekās nopērkamais Neostomazāns. Preparātu var smidzināt arī telpās un pievienot grīdas mazgājamajam ūdenim. Profilakses nolūkos suņiem var likt pretblusu siksniņas.

Lai māja būtu tīra no blusām, jāiznīcina ne tikai pašas lēcējas, bet arī to oliņas, kūniņas un kāpuri. Veic lielo uzkopšanu un ar putekļu sūcēju iztīra visas grīdas spraugas, paklājus, gultas, dīvānus un citas mīkstās mēbeles, paklājus, suņa guļvietu.

Pēc tam visās telpās grīdas apstrādā ar pretblusu aerosolu vai šķīdumu. Pēc apstrādes grīdai ļauj nožūt, telpu kārtīgi izvēdina. Vasarā un rudenī apstrāde jāveic ne retāk kā reizi divos mēnešos.

Suņu būdas rūpīgi iztīra, aizvāc visus atkritumus. Ja nevar ar līdzekli apstrādāt visu pagalmu, apsmidzina suņa mītni un tās apkārtni.

Savus pakalpojumus cīņā pret kukaiņiem piedāvā arī firmas. Darbs notiek divos posmos. Vispirms telpas apstrādā ar momentānas iedarbības preparātu, un tūdaļ samazinās blusu skaits. Pēc tam izmanto ilgstošas iedarbības preparātu, kas iznīcina oliņas, kūniņas un pasargā no atkārtotiem kukaiņu uzbrukumiem.

Blusas: Tautas līdzekļi

Tautas paņēmiens ir uzmazgāt grīdu ar ūdeni, kam pievienots terpentīns (aptuveni divi korķīši uz spaini ūdens) vai etiķis. Ūdens ar terpentīna piedevu ļoti labi savāc putekļus, tāpēc to lieto, arī uzkopjot telpas pēc remonta.

Krāsotas grīdas pēc šādas apstrādes kļūst matētas. Lai krāsa atgūtu spīdumu, grīdu uzmazgā ar etiķūdeni. Smarža ātri izvēdināsies, tomēr, ja tā nav patīkama, ūdeni var paskābināt ar ko citu, piemēram, ar citronskābi. Taču pieredze liecina, ka etiķis un terpentīns parasti nepalīdz pilnībā atbrīvoties no blusām.

Lasi arī: Kā cīnīties ar prusakiem – tautas līdzekļi un metodes kā uzveikt tarakānus

Lauku sētās pret blusām istabās uz grīdas kaisīja sagrieztas kalmes, kam ir ļoti patīkama smarža. Suņu guļvietās iesaka ieklāt svaigas papardes.

Mūsu senči ievēroja arī blusu uzbrukumu cikliskumu. Ticējums vēsta, ka blusas parādās, kad labība kuļama. Kad labības laiks pagājis, arī blusas pazūd.

 

Izlasiet arī citu mūsu materiālu, ko konkrēti darīt un kā atbrīvoties no blusām, ja tās ielavījušās mājoklī! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

COMMENTS

Leave a Comment