Kā izveidot skaistas aproces pašu rokam? Pamācība. Padomi.

 Lai izgatavotu aproci, jums ir nepieciešams:

  • Atlasa lentu (platums var būt jebkurš, atkarība no izdomas). Universāls variants ir – 3/5 cm.
  • Krinolīnu vai līmējamo neaustamo materiālu;
  • Pērļu adatu; 
  • Kaprona diegs;
  • Speciala slēdzene aprocēm.

 Stilīgu aproci no skaistām pērlēm, lodītēm un lentītēm var viegli pagatavot jāievēro šāda darba secība:

  1. Nomēriet savu roku, lai uzzinātu vajadzīgo aproces garumu. Lentu nogriež divos eksemplāros, tā, lai tās garums pārsniegtu 2 cm vairāk nekā rokas garums.
  2. Abas detaļas tiek sastiprinātas ar neausta, lipīga materiāla palīdzību, kuru jāuzlīmē uz lentām. Tagad viens no nogriežņiem kļūs par aproces iekšējo pusi , bet otrs – ārējo daļu.
  3. Uz tas aproces daļas kura būs redzama apkārtējiem izveidojiet zīmējumu vai rakstu, kuru jūs varat pēc pašu ieskatiem atrast internetā vai izdomāt paši. Ja jūs grasāties dekorēt aproci ar akmentiņiem, ir pietiekami vienkārši novietot tos uz lentas un apvilkt ar pildspalvu rakstu. Nedrīkst aizmirst pa šuvēm: tām jāatvēlē 0,5 cm augšējā un apakšējā daļā , un 1 cm malas daļā.
  4. Tālāk diegu ir nepieciešams nostiprināt iekšpusē un izvilkt viņus uz ārpus, un diegs jāpielīmē līmlentes daļā. Apšujiet ar pērlītēm un akmentiņiem aproces malas, stiprinot ar adatu katru elementu.
  5. Tad ir nepieciešams radīt otru rindu kurai jāsastāv no mezgliņiem. Jāizveido mezgliņu no trim pērlītei un jānostiprina, ejot cauri ar adatu katrai trešajai pērlītei pirmajā rindā. Ja akmentiņš ļoti augsts tad vajag palielināt mezgliņu, pievienojot klāt pērlītes. Tālāk tiek vīta trešā rindā pa dīvām pērlītēm uz mezgliņa, katrs mezgliņš tiek piešūts pie otras rindas centrālās pērlītes.
  6. Kad nostiprinājums gatavs tad var ielīmēt akmentiņu un savilkt diegu, lai viņš cieši turētos. Lai pārliecinātos par stingrumu, tad vēlreiz pāršujam pēdējo rindu un var ievadīt adatu uz iekšējo pusi.
  7. Tālāk var izšūt parējās zīmējuma līnijas, un aizpildīt tukšos laukumus ar lielām pērlītēm, bet fonu apšūt ar gliteriem
  8. Šī rotu pagatavošanas tehnikas priekšrocība ir, ka jūs varat uzlabot zīmējumu vai arī izmainīt to. Tomēr pārāk bieža izārdīšana nav rekomendēta, sakarā ar to ka lente var zaudēt savu stingrību, un kļūs pārāk neērta šūšanai.
  9. Tagad ar šuvju palīdzību sašujam ārējas un iekšējas lentas kopa. Jo tuvāk šuves malai būs pērlītes, jo labāk izskatīsies gala rezultāts. Tālāk ir nepieciešams izgriezt uz otru pusi gatavo izstrādājumu, lai apšuve nebūtu redzama gala rezultātā apšūt otru pusi un sānu malas ieteicams ar neredzamo diegu vai makšķerauklu.
  10. Var pievienot klāt dekoratīvas detaļas , piemēram, piekariņus un iestrādāt slēdzeni, kas noturēs aproci uz rokas. Varat būt pārsteigti par rezultātu.

Ir ļoti moderns, un mūsdienīgs šīs aproces variants, kuru jūs ari varat pagatavot ar savam rokām. Tās pamatnei tiek izmantotas nevis lentes, lodītēs vai krelles, bet gan džinsu audums . No šī auduma ir iespējams izgriezt izstrādājumu ar jebkuru formu. Pamatni jānostiprina ar neausto lipīgo materiālu, malas apstrādāt un kā stiprinājumu izmantot pogas. Dekorēt šo aproci var kā sirds kāro: izšuvumi, spīgulīši un pat ar sīkas monētas.

Darbā ar pērlītēm jūs protams saskaraties ar uzvēršanu. Kā padarīt apšūšanu ar pērlītēm par ātru un vienkāršu? Jums palīdzēs īpaša uzvēršanas tehnika: diegu uz adatas iztaisnojam un galā sasienam mezgliņu. Dīvas krellītes ne pilnība uzvērām uz adatas, un nenolaižot konstrukciju, izduram adatu iepriekš jau piešūtā pērlītē. Pēc tam nepieciešams izstiept adatu cilpā pie mezgla un tad pastiept.

Ko iesaka profesionālas šuvējas:

  • Lodītes ir neērtas uzvēršanai ar rokām. Lai paātrinātu izšūšanu ja jūs izbērsiet šo dekoratīvo materiālu krūzē ar lielām mālam un uzvērsiet lodītes jau ar adatu. Drīkst tikai izmantot speciālas adatās. Lodīšu adatas atšķiras ar īsu izmēru un tievu formu.
  • Ja jūs bieži nodarbojāties ar izšūšanu izmantojot pērlītes un sakrājat daudz materiāla no dažādam krāsām un izmēriem, tad nopērciet saimniecības preču veikala speciālo kasti ar dažādiem nodalījumiem, kur pērlītēs nejauksies kopa. Tādu tilpni nedrīkst izmantot pārtikas produktu glabāšanai, bet viņa brīnišķīgi derēs darbam.
  • Pērlītes tradicionāli uzvērt uz kaprona diegiem, kurai ir īpašība sajaukties. Lai tas nenotiktu, kapronu apstrādā ar vasku , un lieko noņem ar veco lupatu.
  • Spīdumiņus var piešūt cauri atvērumam, ka arī caur diegu pamatni. Otrajā gadījumā diegus redz mazāk, sakarā ar to, ka šuves slēpsies starp spīdumiņiem. Ērtākais paņēmiens ir izmantot šujmašīnu,
  • Ja jūs gribat, lai jūsu kostīms neizskatītos lēts neizmantojiet apdarē metāliskās monētas. Profesionāļi nekad neizmanto šo materiālu.
  • Ļoti labi izskatās uz kostīmiem izšuvumi no pērlītēm. Lai viņus pagatavotu ir nepieciešams lai pērlītes pēc kārtas durt cauri mazajām un lielajām gliteru pērlītēm, kuri sakrīt vai kontrastē ar krasu ar pamatni.

Tāda veidā var izgatavot skaistus nacionālos tērpus austrum dējam vai izveidot oriģinālas dārglietas.

 

Avots: allwomens.ru 

Leave a Comment