Kā kļūt par laimīgu cilvēku

Budistu mentors Tsoknyi Rinpoče jau vairāk nekā 20 gadus ceļo pa dažādām valstīm, mācot izprast prāta būtības būtību Tibetas budisma tradīcijās. Meistars mūsdienu cilvēka prāta darbu skaidro caur neirozinātnes, psiholoģijas un budisma dialoga prizmu.

“Mūsdienu materiālā domāšana deformē sevis sajūtu, veidojot blokus cilvēka smalkajā enerģētiskajā ķermenī. Tas noved pie tā, ka, neskatoties uz jūsu iepriekšējo spēju skaidri domāt, jūs ciešat savas būtības dziļumos .

“Galu galā šie bloki smalkajā ķermenī noplicina domāšanas spēju, un cilvēks jūtas apjucis vai iztukšots. Es redzu daudz nelaimju un disharmonijas gan individuālā līmenī, gan ģimenēs, sabiedrībā, darbavietā – tās ir sekas tam, ka tiek traucēta pamata emocionālā veselība.

Pēc Rinpočes domām, izdegšana nav saistīta ar domāšanas ātrumu, tā ir saistīta ar mūsu smalkā ķermeņa ātrumu. Tibetas budisma tradīcijās smalkais ķermenis ir sava veida konteiners visām mūsu emocijām. Tas sastāv no kanāliem, pa kuriem cirkulē dzīvībai svarīgā qi enerģija. Ja nervu sistēma ir saspiesta un saspringta, tad enerģijas potenciāls izdeg un cilvēkam tiek atņemts prieka avots.

Lasi arī: Nedēļas zvaigžņu prognoze no 2023. gada 25. septembra līdz 1. oktobrim: Dvīņus pievils iluzors miers, bet Skorpioni sastapsies ar jauniem ienaidniekiem!

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 25. septembra līdz 1. oktobrim: Lauvai būs iespēja dzēst parādus, bet Ūdensvīriem jātaupa nauda!

Saskaņā ar Coknyi Rinpočes novērojumiem lielākā daļa mūsdienu pilsētnieku piedzīvo “augstas pakāpes emocionālas ciešanas”. Viņu dzīves ātrums izraisa pārmērīgu smalko ķermeņu “paātrinājumu”, tāpēc cilvēki jūtas nemierīgi un emociju pārspīlēti. Prāts nevar atpūsties no nemitīgi mainīgā un pārslogotā smalkā ķermeņa.

Mūsdienu kultūra ir vērsta uz darbu un vēlmi iegūt finansiālu drošību. Realitāte liek mums strādāt grūtāk, ātrāk, ilgāk, un tas vienkārši sadedzina mūsu enerģiju. Tā rezultātā mēs visi piedzīvojam pastāvīgu spiedienu un iekšēju nedrošības sajūtu. Pastāvīgas bažas par cerībām un bailēm noved pie tā, ka, sasnieguši karjeras augstumus, mēs nevaram baudīt panākumus un baudīt sava darba rezultātus.

Bieži vien emocionālās izdegšanas cēloņi ir attiecības ar vecākiem bērnībā, tās attieksmes un tradīcijas, kas tika pieņemtas ģimenē. Ja bērnam ir iemācīts nedomāt par sevi, bet tikai par panākumu gūšanu, tad pieaugušam viņam būs grūti novērst uzmanību no saviem pienākumiem, lai atrastu laimi un dzīves jēgu .

Lai nekļūtu par izdegšanas upuri, Tsoknyi Rinpoče iesaka vispirms atpazīt problēmu un pēc tam to mainīt. Atrodot pareizo līdzsvaru, jūs varat dzīvot intensīvu dzīvi, sajūtot mieru un klusumu. Pirmkārt, jums ir jābūt piedodošākam, laipnākam pret sevi un pašreizējo situāciju. Pastāstiet sev, ka pārmērīga dedzība noved pie slimībām.

Labākā bloku ārstēšana smalkajā ķermenī ir harmonija starp jūtām un racionālu domāšanu. Jums regulāri jājautā sev: “Kāda ir tā nozīme un vai tas, ko es daru, man sagādā prieku, panākumus un laimi dzīvē ? Vai tas ir vērtīgs? Kad esat patiesi pret sevi, jūs apzināties savas dziļākās jūtas un vēlmes smalkā ķermeņa līmenī.

Emocionālās izdegšanas novēršana

1.Dodieties atvaļinājumā, vēlams prom no ierastās apkārtnes. Lietas var pagaidīt, veselība ir svarīgāka.

2.Deleģējiet uzdevumus, samaziniet laika spiedienu, sadaliet atbildību. Vienmēr atradīsies kāds, kas spēj paveikt darbu tavā vietā atbilstošā līmenī.

3.Pavadiet vairāk laika ar ģimeni un bērniem. Pastaigājieties un atpūtieties kopā, neskatoties pulkstenī.

4.Uzticīgas attiecības ģimenē ir pilnvērtīgas un veselīgas nervu sistēmas atslēga. Vientulība un izolācija ir postoša.

5.Neliedziet sev sportu un vaļaspriekus. Veiksmīgākie cilvēki pasaulē atļāvās nodarboties ar hobijiem ārpus darba.

6.Meditācijas uzsākšana ir spēcīgs līdzeklis izdegšanas sindroma novēršanai. Tas aktivizē nervu sistēmas parasimpātisko daļu un atjauno relaksācijas un atpūtas mehānismus.

7.Mēģiniet gulēt vismaz 7-8 stundas dienā pēc kārtas. Miega laikā tiek atjaunots ķermeņa psihoemocionālais stāvoklis. Ar miega trūkumu rodas sirds un asinsvadu slimības, aptaukošanās un nervu sistēmas traucējumi.

Vērojiet savu dzīvi: kā jūs sevi prezentējat un kā jūs definējat savu spēju sasniegt? Apsveriet savus mērķus. Vai ir spiediens no apkārtējiem cilvēkiem un kultūras, kurā jūs audzināts? Pārskatiet savu dzīves pieredzi, līdz saprotat, ka esat daudz vairāk, nekā jūs domājat .

Mēģiniet atbildēt uz globālāku jautājumu: “Vai es gribu dzīvot šim nolūkam? Vai man būs ko atcerēties pirms nāves?

Kādas ir jūsu metodes, kā tikt galā ar emocionālo izsīkumu? Vai esat gatavs mainīt savu dzīvi, lai izkļūtu no stresa apburtā loka? Komentāros dalieties savās domās par to, kā nepazaudēt sevi šajā sarežģītajā pasaulē.

Leave a Comment