Kā mazgāt traukus, izmantojot tautas līdzekļus: ļoti iedarbīgi

No ķīmiskiem šķīdumiem, pulveriem un aerosoliem cieš ne tikai roku āda. Ir pierādīts, ka trauku mazgāšanas līdzekļi nenomazgājas pilnībā pat pie to rūpīgas skalošanas ar lielu karstā ūdens daudzumu. 

Ķīmisku savienojumu paliekas nonāk pa tiešo kuņģa-zarnu traktā, bet šāda „ēdienu piedeva” neko labu nedod.

Tautas mazgāšanas līdzekļu receptes:

  • Trauku mazgāšanas līdzekli var pagatavot no sinepju pulvera. To izšķīdina ūdenī attiecībā 1:2 un dod pastāvēt. Sinepju mazgāšanas līdzeklis lieliski šķīdina taukus, maigi notīra piedegušu ēdienu no pannām un katliem, nebojājot teflona un emaljas virsmas.
  • Diezgan vienkāršs pagatavošanā ir gels, kas ilgi var glabāties plastikāta pudelē. Uz 500 ml karstā ūdens būs nepieciešama ¼ glāzes sarīvētu ziepju. Jāmaisa tik ilgi, kamēr ziepes pilnīgi izšķīdīs. Tad, pastāvīgi apmaisot, jāpievieno 2 ēdamkarotes glicerīna un citronu sulas, 1 tējkarote degvīna vai spirta.
  • Piedegušu trauku mazgāšanai lieliski noder soda. To šķīdina ūdenī vai uzber uz mitra sūklīša. Sodas šķīdumu lieto stikla pudeļu skalošanai, bet sodas pulveri – metāla virsmu, cepeškrāsns tīrīšanai.

Lasi vēl: Ja izmantosi šo metodi, tev vairs nekad nebūs jāuztraucas par netīriem traukiem!

  • Citrons ir pārbaudīts līdzeklis netīru virsmu mazgāšanai. Turklāt augļa miza acumirklī noņem nepatīkamas sīpola, ķiploka un zivs smakas.
  • Populārs ir arī etiķis, to var izmantot atšķaidītā vai koncentrētā veidā. Tas labi atmazgā stikla taru, kā arī katlus ar kaļķakmens nogulsnēm un laika gaitā nomelnējušus traukus.
  • Universāls mazgāšanas līdzeklis, ar kura palīdzību var mazgāt ne tikai traukus, bet arī santehniku: bērnu ziepes (1 gab.), 250 g sodas, 2 glāzes ūdens. Ziepes sarīvēt, no sākuma pieliet 1 glāzi ūdens, saputot, tad pieliet otru glāzi un, pakāpeniski pievienojot sodu, vēl nedaudz saputot. Pēc konsistences sanāk pasta, kas atmazgās visu, pat kaļķakmens nogulsnes (tikai nedaudz ilgāk jāpatur).

Avots:

Leave a Comment