Kā no vecas vannas noņemt dzeltenumu un rūsu: tā spīdēs kā jauna

Tikai nevainojami tīra vanna ļaus saglabāt mājīgu atmosfēru un izbaudīt ūdens procedūras. 

Diemžēl pat viskārtīgākā saimniece var iegūt vannu, kas klāta ar dzeltenīgu aplikumu un rūsas traipiem. Tas rada nomācošu iespaidu un pilnībā izjauc mājīguma atmosfēru. Tikmēr tikt galā ar šo problēmu ir pavisam vienkārši: palīdzēs lēts līdzeklis, kas vienmēr ir pa rokai.

Ņemiet 9% etiķi, sajauciet to ar tādu pašu daudzumu ūdens un ielejiet traukā, kas aprīkots ar smidzinātāju. Tagad iegūto maisījumu bagātīgi uzpiliniet uz problemātiskajām vietām un atstājiet uz aptuveni ceturtdaļstundu. Pēc tam rūpīgi noslaukiet netīrumus ar mitru sūkli un noskalojiet ar tīru ūdeni.

Mazgājot vannu, noteikti izmantojiet gumijas cimdus, lai tīrīšanas līdzekļi nebojātu jūsu roku ādu.

Ja jums ir nepieciešams apkarot rūsu – jums būs jāpielieto cita metode. Sajauc 50 ml ūdeņraža peroksīda un 100 ml amonjaka. Samērcē šajā maisījumā salveti un uzklāj to uz piesārņotās vietas.

Lasi vēl: Valentīna diena salauzīs sirdi šīm zodiaka zīmēm

Ļaujiet tam “darboties” 15-20 minūtes, un pēc tam vanna būs tikai jāizskalo ar lielu ūdens daudzumu. Neaizmirstiet izmantot aizsardzības līdzekļus – masku un cimdus, kā arī strādājiet pie atvērta loga, lai telpā neuzkrātos amonjaka tvaiki.

Šīs divas metodes padarīs pat visvecāko vannu mirdzoši baltu!

Leave a Comment