Kā nomest svaru, kas radies hormonu disbalansa dēļ? Trīs ieteikumi!

 

  • Pareiza produktu kombinēšana

 

Ir zināms, ka svara zudumu var palielināt diēta ar zemu ogļhidrātu daudzumu. Šāda diēta samazina arī triglicerīdu daudzumu organismā, sniedzot daudz labākus rezultātus, nekā zema tauku satura diēta. Tieši tādēļ labāk izvēlēties diētas, kuras balstītas uz zemu ogļhidrātu līmeni, jo diētas ar zemu tauku saturu palielinās ogļhidrātu patēriņu. Izstudējiet kārtīgi to, kāda produktu kombinēšana ir vislabākā Jūsu organismam. Rezultāts būs redzams gan uz svariem, gan spogulī. Pamanīt to varēsiet jau ļoti ātri.

 

  • Visi vingrinājumi nav vienlīdz iedarbīgi

 

Protams – gan ārsti, gan fitnesa treneri uzsver, ka kardio treniņi ir ļoti nepieciešami svara zaudēšanai. Jūs būsiet pārsteigti uzzinot, ka šāda veida vingrinājumi var panākt svara pieaugumu, jo to izpildes laikā palielinās stresa hormoni. Tādēļ pārlieku gari kardio treniņi var radīt tieši pretēju rezultātu iecerētajam, jo organisms sāk nogurt. Mēs labāk iesakām veikt, piemēram, 20 minūšu garu intensīvu kardio treniņu, kas palīdzēs dedzināt taukus.

 

  • Visas diētas nav vienlīdz labas svara zaudēšanai

 

Daudzi uzskata, ka tauku lietošana uzturā var tikai palielināt tā daudzumu organismā, taču tā nav. Lai diētas laikā iegūtu organismam enerģiju, Jums ir divi izvēles varianti, kur to ņemt – vai nu no ogļhidrātiem, vai taukiem.

Olbaltumvielas apstrādes procesā sniedz organismam nepieciešamo enerģiju, tādēļ zemu tauku satura diētas pieprasīs uzņemt uzturā vēl vairāk ogļhidrātu, novedot pie svara pieauguma.

Diētai ir jābūt tādai, kuras sastāvā ogļhidrāti, tauki un olbaltumvielas tiek izmantotas tā, lai organisms būtu apgādāts ar visu nepieciešamo un tam nebūtu pamata uzkrāt lieko.

Kopumā mēs varam teikt to, ka hormonālo traucējumu rezultātā pieaugušo svaru ir iespējams zaudēt. Galvenais svara zaudēšanas noteikums ir precīzi visu pardomāt. Tieši individuāla treniņprogramma un diēta ir tas, kas nepieciešams labu rezultātu saglabāšanai.

Noteikti pastāstiet par šo arī savām draudzenēm!

Leave a Comment