Kā paātrināt atveseļošanos no gripas un saaukstēšanās

Dzeriet arvien biežāk

Sliktā Vese***a un vājums pēc Sli**bas, cita starpā, ir saistīts ar toksīnu klātbūtni organismā, ko vīruss spēja izdalīt. Lai palīdzētu tam izkļūt, jums vajag dzert vairāk – vismaz 2 litri šķidruma dienā. Ieteicamās augu tējas, sārmains minerālūdens, parasts ūdens, pievienojot citronu sulu. Savvaļas rožu novārījums, kā arī ogu augļi – tie attīra ķermeni no toksīniem, piesātina to ar vitamīniem, stiprina imunitāti.

 

Lasīt arī: Vasilisa Volodina: kā dzimšanas diena ietekmē finansiālo stāvokli

 

Pēc vīrusu infekcijas ir lietderīgi dzert uzlējumus un novārījumus, ar arniku, kumelīti, As**szāli, lakricu, ķīniešu magnolijas vīnogulājiem. Viņi cīnās ar patogēniem mikrobiem, kas viegli iekļūst novājinātajā organismā. Ja nav alerģijas pret biškopības produktiem, noteikti pievienojiet medu siltam dzērienam. Ļoti efektīva tēja ar ingvera, kanēļa, kardamona, koriandra un muskatriekstu šķipsniņu.

 

Kā izvadīt toksīnus no ķermeņa

• Perfekti izvada toksīnus ar pārtikas šķiedrvielām – tās ir atrodams dārzeņos un graudaugos. Pagatavojiet biezputru no pilngraudu – griķu, prosa, auzu pārslu (no nedalītajiem graudaugiem), rīsus (lietojiet tikai brūnos rīsus – balti, neder), ēdiet pilngraudu maizi.
• Lai atjaunotos, nepieciešamas olbaltumvielas: liesa gaļa un zivis, pupas, piena produkti (tauku saturs līdz 5%). Ēd katru dienu nedaudz riekstu vai sēklu (izņemot zemesriekstus).
• Pēc Sli**bas ir svarīgi normalizēt visas vielmaiņas procesus. Ar to dabiskie fermenti, kas satur svaigus dārzeņus, zaļumus, augļus, kāpostu, pilnīgi cīnās. Bet lielākā daļa no tiem ir skābētos produktos: kāposti, bietes, āboli, gurķi, tomāti, burkāni un kefīrs.
• Glāze svaigi spiestas ābolu burkānu vai burkānu biešu sulas dienā arī palīdzēs ātri atgūt spēku.

Lai ātri atgūtos, ir svarīgs pareizais miega un pamošanās veids. Nakts atpūtai vajadzētu būt vismaz 8-9 stundas. Iet uz gultu ne vēlāk kā plkst. 23:00 – šajā laikā sāk attīstīties hormona melatonīns, kas veicina labāko ķermeņa atveseļošanos miega laikā. Nemēģiniet ātri doties uz darbu: pilnīga ķermeņa atveseļošanās notiek 1,5-2 nedēļu laikā.

 

Lasīt arī: Slimotājiem – brīnumtēja, kas palīdzēs pret saaukstēšanos un citām ziemas kaitēm

 

Atveseļošanās ir svarīgs psiholoģiskais stāvoklis. Ja iespējams, izvairieties no stresa, pirms došanās gulēt, dodieties siltās vannās ar jūras sāli, lasiet un skatieties kaut ko vieglu un jautru.

Lai ātri atgūtos pēc gripas, ķermenim nepieciešams skābeklis. Svaigs gaiss palīdz aktivizēt vielmaiņu – kā rezultātā toksīnus atbrīvo intensīvāk.

 

Galvenais ir ievērot vairākus noteikumus:

• Apģērbties pēc laika apstākļiem – tā, lai nesasaltu un nesvīstu;
• Nestāviet uz vietas, bet nesteidzoties pastaigājieties;
• Neuzturieties ārā pārāk ilgi: sāciet ar 25 – 30 minūtēm, jūs varat doties ārā 2 reizes dienā, un pēc tam paildziniet līdz 45 minūtēm;
• nenogurdiniet sevi, atgriezties mājās pie pirmajām noguruma pazīmēm.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment