Kā pagatavot populāro un gardo Boba tēju

Ja neesat pazīstams ar boba tēju (pazīstama arī kā burbuļtēja), tas ir populārs Āzijas dzēriens, kas bieži sastāv no pienainas saldas tējas un tropiskām pērļu bumbiņām. Tēju izgudroja Taivānā 20. gadsimta 80. gadu sākumā, un, dzerot tēju, ar lielu salmiņu iesūc košļājamās, lecošās tropiskās bumbiņas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Tropiskās bumbas
3 1/2 glāzes ūdens
1 glāze žāvētu tropisko bumbu

Tējai
8 maisiņi melnās tējas
4 tases verdoša ūdens
1/2 tases piena
Ledus
Brūnais cukurs sīrupam
1/2 glāzes ūdens

1.pagatavošanas solis:

Pievienojiet ūdeni vidēji lielā katliņā un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Karstajā ūdenī uzmanīgi pievienojiet kaltētās tropiskās ogas. Pievienojot tās, esiet piesardzīgi, jo tās var būt trauslas. Uzmanīgi samaisiet bumbiņas, pārliecinoties, ka tās nav pielīpušas pie pannas dibena vai cita pie citas.

Kad ūdens atkal sāk vārīties, samaziniet karstumu, lai tas lēni vārītos, un ļaujiet tropiskām bumbām vārīties 15 minūtes. Tās sāks mainīt krāsu, bet ne visas kļūs pilnīgi melnas; tas ir labi. Lai pērles nesaliptu, laiku pa laikam samaisiet.

Pēc 15 minūtēm vienu no bumbiņām izņemiet, ļaujiet tai nedaudz atdzist un uzmanīgi nokodieties. Ja tās joprojām ir cietas vai nav pietiekami mīkstas jūsu gaumei, turpiniet gatavot vēl līdz 15 minūtēm, periodiski pārbaudot to konsistenci.

Kad bumbiņas ir gatavas pēc jūsu gaumes, noņemiet tās no karstuma, pārklājiet pannu un ļaujiet tām 20 minūtes vai līdz pat stundai nostāvēties šķidrumā. Ja izmantojiet ātri pagatavojamas tropiskas bumbiņas, ievērojiet norādījumus uz iepakojuma.

2.pagatavošanas solis:

Kamēr tropiskās pērles vārās, pagatavojiet tēju, uzvāriet ūdeni un karstā ūdenī ievietojiet melnās tējas maisiņus. Noņemiet no karstuma un mērcējiet 5 minūtes.

3.pagatavošanas solis:

Tikmēr pagatavojiet vienkāršo sīrupu, sajauciet cukuru un ūdeni nelielā katliņā. Uzkarsējiet ūdeni uz vidējas uguns, bieži maisot, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Nolieciet malā atdzist.

Lasi vēl: Par cik laikapstākļi nelutina – pagatavo sautējumu, šī ēdiena baudīšanai ir izteiktas garšas Korejas gaumē

4.pagatavošanas solis:

Kad tropiskās pērlītes ir gatavas, pagatavojiet piena tēju, izberot boba pērlītes no karstā ūdens ar šķēlējkaroti un ievietojot tās 4 glāzēs.

Pievienojiet 1 glāzi tējas un 2 līdz 3 ēdamkarotes piena. Pēc garšas pievienojiet 1 līdz 2 ēdamkarotes vienkāršā sīrupa un papildiniet ar ledu. Samaisiet kopā un nobaudiet garšu. Pievienojiet vēl sīrupu vai pienu pēc garšas un pasniedziet.

 

Leave a Comment