Kā pagatavot svaigu itāļu pastu ar savām rokām

Itāļi lepojas ar to, ka viņu mājās – protams, ne visās – makaroni tiek gatavoti ar rokām, nevis pirkti veikalā.

Lai pagatavotu makaronus, nav nepieciešams daudz sastāvdaļu. Jā, process aizņems daudz vairāk laika nekā tad, ja jūs vienkārši atvērsiet maisiņu ar gataviem makaroniem. Bet, ticiet man, svaigiem makaroniem ir neaizmirstama garša.

Sastāvdaļas

100 m smalki milti

100 g manna

2 olas

Olīveļļa – pāris pilieni

Miltus samaisa kopā ar mannu, izklāj uz dēlīša, vidū izveido iedobumu. Iesitiet centrā abas olas un pievienojiet eļļu.

Lasi vēl: Jūs uzzināsiet, vai jūsu laulība ir lemta neveiksmei, pateicoties šiem diviem jautājumiem

Ar dakšiņu olas saputo, līdz tās kļūst gaišas un pūkainas. Pakāpeniski sāk pievienot miltus, līdz jūtams, ka mīkla ir diezgan bieza.

Mīcīt mīklu, līdz tā kļūst gluda un zīdaina. Ietin plēvē un atdzesē 10 minūtes.

Pēc tam pārgriež mīklu uz pusēm un izrullē bumbiņā.

Pēc tam sāciet rullēt, veidojot garu ovālu formu.

Mīklu turpina rullēt, līdz tā ir pietiekami plāna. Trīs reizes pārlociet mīklas loksni uz pusēm, pēc tam sagrieziet tās plānās strēmelēs.

Mīklas izstrādājumus vāriet sālītā ūdenī apmēram 4 minūtes.

Tad tos var pasniegt ar jebkuru mērci vai tikai ar rīvētu parmezānu un olīveļļu.

 

 

Leave a Comment