Kā paskaidrot bērniem, ka gribu dzīvot viena? Bez viņiem un mazbērniem. Ne priekš manis taču dzemdēja, bet sev

Esmu pieaugusi sieviete, man ir 55 gadi, un man ir trīs pieauguši bērni. Vecākais dēls uzreiz pēc mācību beigām sāka strādāt un apprecējās. Es uzskatu, ka tas bija pārāk ātri, bet jāizlemj viņam pašam. Jau pēc gada es kļuvu par vecmāmiņu.

Un kas notiek tagad? Dēls katru nedēļu atnāk pie manis un paziņu: – Mammu, nu paņem mazdēlu uz nedēļas nogali. Mums gribas iziet, esam taču jauni! Jauni, to es saprotu, bet vai es tiešām esmu tik veca? Varbūt es arī vēlos iziet? Aiziet vakarā ar draudzenēm uz kafejnīcu iedzert kafiju. Aiziet uz jogas nodarbību, jā, un vispār, parūpēties par savu veselību. Kāpēc man visu laiku jābūt kopā ar mazdēlu?

Pagājušā nedēļā pie manis atnāca vidējais dēls un burtiski uz sliekšņa paziņoja:

– Mammu, mums ar Ludmilu drīz būs meitiņa, viņa ir jau piektajā mēnesī! Drīz vairs negarlaikosies!

Lūdzu, atvainojiet, kāpēc jūs izdomājāt, ka man ir garlaicīgi? Man ir brīnišķīgi un noteikti ne garlaicīgi. Es gribu dzīvot sev, nodarboties ar sevi un darīt to, kas patīk man. Nezinu, ko ar to iesākt, un visvairāk baidos, ka arī meita atnāks ar paziņojumu par jaunu mazbērnu.

Lasi arī: Pētījums apliecināja, ka vecumdienās glāze vīna ir daudz svarīgāka nekā dažādi vingrinājumi

Nu kā viņiem paskaidrot, ka vienkārši vēlos padzīvot viena. Bez mazbērniem un rūpēm par viņiem. Kāpēc visi nosprieduši, ka, ja vecmāmiņa, tad viss laiks jāvelta mazbērniem?

Tas ir joks un nav taisnība. Arī vecmāmiņām ir vēlme iedzert kafiju ar draudzenēm un vienkārši padzīvot priekš sevis.

COMMENTS

Leave a Comment