Kā piešķirt otru dzīvi produktiem, kad tuvojas to derīguma termiņš

Pirms sākat piešķirt otro dzīvi pārtikas produktiem, jums godīgi jānovērtē tās stāvoklis. Produktus, kas ir ieguvuši asu nepatīkamu smaku, sākuši pelēt, veidot baltu aplikumu vai lipīgu kārtu, labāk izmest miskastē.

Tā nav izšķērdība, bet gan rūpes par labsajūtu. Pat ja ēdiens ir tikko sācis zaudēt savu tirgojamo izskatu, to joprojām var glābt, ķeroties pie dažiem trikiem.

Augļi un dārzeņi

Lai nedaudz saburzītos ābolus, gurķus, burkānus un tomātus atkal padarītu gludus, iemērciet tos aukstā sālsūdenī uz pāris stundām. Neuztraucieties, šķīdumā esošais sāls neietekmēs augļu un dārzeņu garšu.

Žāvētus citrusaugļus var sagriezt plānās šķēlītēs un ievietot saldētavā. Šādus gabaliņus ir ērti pievienot tējai un kokteiļiem – tie piešķirs papildu garšu un atdzesēs dzērienu. To pašu var darīt ar vīnogām.

Novītuši burkāni, redīsi un selerijas kļūs kraukšķīgi, ja tos uz stundu atstāsiet bļodā ar aukstu ūdeni kopā ar neapstrādātām kartupeļu šķēlītēm.

Zaļumi

Dilles, pētersīļus un koriandru var atsvaidzināt, ievietojot tos bļodā ar aukstu ūdeni un citronu sulu un atstājot ledusskapī uz stundu. Uz vienu glāzi ūdens ņem 1 tējkaroti sulas.

Silts ūdens palīdzēs pagarināt vecu salātu glabāšanas laiku. Pēc kāda laika pavadīšanas šķidrumā lapas tiks barotas un atgūs savu iepriekšējo elastību.

Jebkurus nokaltušus zaļumus var smalki sakapāt, sajaukt ar sviestu, ietīt pārtikas plēvē kā “desu” un ievietot saldētavā. Šāds ēdiens aizstās parasto sviestu: piemēram, to var uzsmērēt uz maizes , pievienot putrai vai izmantot cepot.

No garšaugiem ir viegli pagatavot gardu salātu mērci. No zaļumiem noņemiet kātiņus, lapas pārlejiet ar galda etiķi 6–9% koncentrācijā un novietojiet tumšā, vēsā vietā. Pēc divām nedēļām mērce būs gatava.

Siers

Lai izžuvušu siera gabaliņu atkal padarītu mīkstu, to var iemērkt siltā pienā stundu vai pusotru stundu. Sarīvē sacietējušo sieru un ieliec maisiņā.

Lasi vēl: Pastāstīsim kā pareizi mēslot gurķus ar pelniem, lai raža būtu liela

To var pārkaisīt uz makaroniem vai pievienot zupai, lai to sabiezinātu. Un, ja to samaļ blenderī ar nedaudz piena, iegūsi lielisku mērci makaroniem un risotto.

Maize un konditorejas izstrādājumi

Vecu maizi var atkal padarīt mīkstu, ja to ietīsiet papīra salvetē, kas savāks lieko kondensātu, un uz pāris minūtēm ievietosiet mikroviļņu krāsnī . To pašu rezultātu var panākt, novietojot caurduri virs katla ar verdošu ūdeni, ievietojot tajā klaipu un pārklājot ar vāku. Process aizņems tikai piecas minūtes, taču pārliecinieties, ka uz maizes nenokļūst ūdens, pretējā gadījumā tā kļūs mīksta.

Žāvētu maizi var samalt blenderī un izmantot kā panējumu. Vai arī sagriezt kubiņos un pāris minūtes apcept sakarsētā, sausā pannā, nepārtraukti maisot – šādi grauzdiņi noder salātu pagatavošanai. Un, ja maizei pievienosiet sāli un garšvielas, iegūsiet labu alternatīvu veikalā nopērkamajām uzkodām.

Ja produkti joprojām ir kārtībā, bet jūs saprotat, ka vienkārši nepaspēsiet visu apēst pirms derīguma termiņa beigām, ievietojiet tos saldētavā. Tādā veidā jūs varat saglabāt dārzeņus, augļus, zaļumus, maizi, gaļas un zivju produktus, tostarp sarkanos ikrus un daudz ko citu.