Kā rūpēties par matiem pēc 50: populārā divu šampūnu metode

Pēc piecdesmit gadu vecuma mati kļūst vājāki, blāvāki un sāk izkrist. Lai izvairītos no šīm problēmām, eksperti un trihologi iesaka lietot divus šampūnus.

Mēs jums pastāstīsim, kā pareizi kopt matus vecumā pēc 50 gadiem.

Ar vecumu cilvēka ķermenī notiek būtiskas pārmaiņas. Daži procesi palēninās, kas ietekmē izskatu. Hormonālās izmaiņas un organisma pārstrukturēšana ietekmē ādas, nagu un matu stāvokli. Mati paliek vāji un var sākt izkrist.

Problēmas ar matiem pieaugušā vecumā rodas, jo samazinās matu folikulu barošana. Tāpēc šajā periodā matiem nepieciešama intensīva mitrināšana, jo parādās sausums.

Kādus šampūnus sievietēm vajadzētu lietot matu mazgāšanai pieaugušā vecumā?

Lai izvairītos no vecuma izraisīta matu izkrišanas, jāizmanto divi šampūni: mitrinošs šampūns un proteīnu šampūns. Proteīnu šampūns palīdzēs saglabāt mitrumu matos, novērsīs porainību, kas saistīta ar olbaltumvielu zudumu matu folikulos.

Lasi vēl: Kā pasargāt savu garderobi no kodēm: triki, par kuriem nevajadzētu aizmirst

Proteīnus saturošu šampūnu sastāvā ir keratīnu, kolagēnu un elastīnu saturoši matu līdzekļi. Nereti šādi šampūni satur lakricas ekstraktu, kviešu proteīnu un piena proteīnus. Proteīnu šampūnus sauc arī par proteīnu šampūniem un sabiezējošiem šampūniem, tāpēc tos var meklēt pēc nosaukuma.

Skaistuma eksperti norāda, ka šie šampūni jālieto pamīšus, un tas padarīs matus spēcīgus un skaistus.

Leave a Comment