Kā sadzīvot ar sauli un karstumu automašīnā

Latvijā atgriežoties siltajam laikam, daudzas ģimenes nedēļas nogalē plāno doties ceļā, lai izbaudītu skaisto Latvijas vasaru un dabu. Karstā laikā, dodoties garākos braucienos ar auto, jāņem vērā vairākas lietas, lai brauciens būtu patīkams un nesagādātu neērtības. Ieteikumos ar to, kas jāievēro pirms sēšanās automašīnā un brauciena laikā, dalās pašmāju degvielas tirgotājs “Virši”.

Plānojiet savu ceļojumu

Vasara ir aktīvākais laiks, kad Latvijā tiek remontēti ceļi, tāpēc ceļā uz iecienītākiem galamērķiem var veidoties intensīvāka satiksme un sastrēgumi. Pirms dodieties ceļā – plānojiet savu braucienu! Iesakām pārbaudīt remontdarbus uz ceļa (remontdarbu saraksts uz Latvijas ceļiem 22.- 28. jūlijs) un, iespējams, izvēlēties citu maršrutu, lai izvairītos no sastrēgumiem, kuri saulainā laikā mēdz radīt diskomfortu, it īpaši maziem bērniem. Tāpat aicinām laicīgi ieplānot apstāšanās jeb pieturu punktus (ja garāks ceļš – ik pēc divām stundām), sniedzot iespēju sev un citiem pasažieriem iespēju izkustēties vai pavingrot.

Uzsāciet braucienu nepiekarsušā automašīnā

Ja automašīna ir novietota saulē, visiem ļoti labi pazīstama ir svelme, kas veļas ārā no auto, atverot durvis. Lai no tās izvairītos, iesakām iedarbināt auto apmēram 5 minūtes pirms došanās ceļā un ieslēgt kondicionieri, lai atvēsinātu automašīnas salonu. Īpaši karstās dienās arī automašīnas stūre mēdz sakarst tā, ka tai nav iespējams pieskarties. Šeit noderīgs padoms, novietojot auto stāvvietā, ir sagriezt auto stūri par 180 grādiem. Šādā veidā vairāk sakarsīs tā stūres daļa, uz kuras braukšanas laikā rokas nenovietojat.

Dzeriet daudz ūdens

Karstā laikā vienmēr parūpējieties, lai jums automašīnā līdzi ir pietiekami daudz ūdens visiem pasažieriem, tajā skaitā dzīvniekiem. Ja karstā laikā tomēr dzerat arī saldinātus dzērienus vai kafiju, atceraties, ka paralēli vienalga jālieto ūdens – saldināti dzērieni un kofeīns karstā laikā veicina organisma atūdeņošanos.

Atcerieties – auto sakarst ļoti strauji

Lai arī iedzīvotāji aizvien vairāk pievērš uzmanību šim jautājumam, vēlamies atgādināt, ka karstā laikā automašīna sakarst ļoti strauji. Tāpēc nekādā gadījumā neatstājiet automašīnā bērnus bez pieaugušo uzraudzības. Tāpat karstais laiks ir izaicinājums gados vecākiem cilvēkiem un dzīvniekiem – neaizmirstiet arī par viņu labsajūtu.

Saulesbrilles un aizsargi var izrādīties ļoti noderīgi

Lai izvairītos no karstuma un saules radīta diskomforta automašīnā, kā arī, lai justos drošs pie stūres un pārredzētu situāciju uz ceļa, noteikti pārliecinieties, vai neesat mājās aizmirsuši saulesbrilles. Ja ceļojat kopā ar bērniem, saulainā un karstā laikā ļoti noderīgi var izrādīties saules aizsargi, kurus var novietot uz logiem. Tādā veidā arī jūsu bērni, sēžot automašīnas aizmugurējā sēdeklī, būs pasargāti no tiešiem saules stariem.

Leave a Comment