Kā tas ir – sadzīvot ar mazuļa diagnozi “augļa alkohola sindroms”?

Diemžēl stereotips par nelabvēlīgu ģimeni un māti alkoholiķi pastāv vēl šodien un ģimenēm, kur alkohols tiek lietos normas robežās, šo nav patīkami dzirdēt, lai gan viņi ļoti labi saprot, kā no malas tas varētu izskatīties, ņemot vērā, ka viņu bērns sirgs ar augļa alkohola sindromu. Visgrūtāk šo parasti ir pārdzīvot ģimenēm, kas adoptējušas bērniņus ar šādu sindromu, to nezinot.

Nereti bērniem šo sindromu fiziski nemaz nevar noteikt; vienīgais, kas nodod ir neadekvātā vai pārspīlētā uzvedība attiecībā pret apkārt notiekošo. Bērniem, kas sirgst no šī sindroma, ir nepieciešama teju 24 stundu uzraudzība, lai varētu pārliecināties, ka uzvedība nekļūst nekontrolējama un bērns nenodara pāri sev vai citiem.

Statistika diemžēl ir nepielūdzama – šādiem bērniem pieaugot, teju 50 procenti ir pabijuši vai pastāvīgi atrodas vai nu ieslodzījumā, vai nu narkoloģijas centrā vai nu psihoneiroloģiskajā Slim**cā.

Mātes, kuru bioloģiskie bērni sirgst no šī sindroma ne obligāti ir alkoholiķes. Lielākā daļa ir normas robežās lietojušas alkoholu vienīgi līdz tam brīdim, kad uzzinājušas par grūtniecību, bet etanols – alkoholiskā viela, kas atrodama teju visos alkoholiskajos dzērienos, visgraujošāk augli ietekmē diemžēl ir tieši grūtniecības sākumā.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment