Kā uzturēt mājokli tīru: 8 praktiski japāņu saimnieču padomi

Lielākajai daļai cilvēku patīk tīrība, bet tīrīt patīk tikai dažiem. Kā tad uzturēt tīrību mājoklī vienmēr, nepieliekot īpašas pūles?

Dalīsimies ar japāņu saimnieču ieteikumiem, kā uzturēt disciplīnu un motivāciju uzkopt.

20 minūtes dienā

Palīgs Nr. 1 ir taimeris. Ieslēdziet taimeri uz 20 minūtēm katru dienu un veltiet šo laiku tīrīšanai. To var darīt no rīta vai vakarā, kad jums ir brīvs laiks. Var šķist, ka 20 minūtes nav nekas, taču šajā laikā var paveikt daudz. Galvenais ir veltīt šo laiku tikai uzkopšanai bez traucējošiem faktoriem.

Palīdzība

Iesaistiet mājiniekus tīrīšanā. Kopīgi veikt mājas tīrīšanu ir ne tikai ātrāk, bet arī daudz jautrāk.

Ja jums ir grūti iztīrīt atsevišķus interjera priekšmetus, piemēram, mīkstās mēbeles vai dīvānus, pasūtiet profesionālu ķīmisko tīrīšanu. Tā ir izdevīga, ērta un maksimāli efektīva.

Lasi vēl: Pilnīgi bezjēdzīgi: kāda kosmētika nedarbojas pēc 40 gadu vecuma

Sava vieta

Visam ir jābūt savai vietai. Nekavējoties sakārtojiet lietas pa vietām. Piemēram, tiklīdz atnesat iepirkumus, uzreiz visu nolieciet, neatliekot uz vēlāku laiku. Zinot, kur lietas atrodas, dzīve kļūst vieglāka un tiek ietaupīts laiks.

Neesiet slinki

Ja jums ir brīvais brīdis, kāpēc gan neizgludināt drēbes vai nemest netīro veļu veļas mazgājamajā mašīnā. Daudzas lietas var izdarīt dažu minūšu laikā. Visbiežāk cilvēkam ir nepieciešams vairāk laika, lai sagatavotos, nekā lai paveiktu darbus.

Uzturiet virsmas tīras. Labāk papildu reizi noslaucīt putekļus, nekā reizi nedēļā savākt veselas putekļu kaudzes.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment