Kā var aizstāt cukuru: ko cukura vietā likt tējā un kafijā

Augļi un ogas

Augļi ir labi, jo papildus fruktozei tie satur šķiedrvielas un ūdeni. Tā vietā, lai apēstu šokolādes tāfelīti, kurā ir 500 kalorijas, apēd 2 ābolus. Jūs jutīsities pilns un enerģisks, neizjutīsit letarģiju un aizkaitināmību augsta insulīna līmeņa dēļ, kā arī ietaupīsit savu vidukļa līniju.

Banāni ir saldākie augļi, ko var pievienot maizes izstrādājumiem un graudaugiem cukura vietā. 100 g cukura ir 360 kalorijas, bet 100 g banānu – 100. Turklāt augļos ir liels daudzums kālija un B vitamīnu, kas uzlabo garastāvokli un pašsajūtu.

Žāvēti augļi

Rozīnēm, datelēm, žāvētām aprikozēm un citiem dabīgiem saldumiem ir tāds pats kaloriju saturs un bagātīga salda garša kā cukuram. Žāvēšanas procesā ūdens atstāj žāvētus augļus un paliek tīrs cukurs. Žāvēti augļi ir noderīgi arī gremošanai un imūnsistēmai, tajos cita starpā ir arī vairāki vitamīni.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada oktobrim: lai gūtu panākumus, būs japielieto visas savas spējas!

Lasi arī: Es sagriezu kāpostus gabalos, bietes sagriezu šķēlēs, tagad es jums parādīšu, kāpēc

Ievārījums

Augļu un ogu ievārījums, īpaši bez cukura, satur tikpat daudz kaloriju kā svaigi augļi. Bet pat vārot ievārījumu ar cukuru, gatavajā produktā tik un tā būs par 100 kalorijām mazāk nekā baltajā kristāliskajā cukurā. Un, tā kā grauzdiņa vai putras saldināšanai nevajag pārāk daudz ievārījuma, tad bez sirdsapziņas sāpēm varat apēst 20–40 g dienā.

Dārzeņi

Pat dārzeņos ir cukurs. Izrādās, ja vāra bietes, tās var ēst saldo konfekšu vietā. Vārītas bietes ar apelsīnu ir laba uzkoda tiem, kam ir salds zobs. Burkānos ir arī cukurs, tajos ir A vitamīns, kas nepieciešams labai vielmaiņai, un daudz šķiedrvielu. Lai vitamīns uzsūktos, jāpagatavo deserts no rīvētiem burkāniem ar nelielu daudzumu skābā krējuma. 100 g burkānu satur tikai 20 kalorijas.

Kanēlis

Garšviela, kas padara tēju vai kafiju saldu bez grama cukura. Patīkamais kanēļa aromāts un maiga garša kompensē cukuru dzērienos. Kanēli var pievienot dzērieniem, desertiem un graudaugiem. Kanēlis ne tikai saldina ēdienu, bet arī palīdz sadedzināt taukus.

Kāre pēc saldumiem var rasties vairāku iemeslu dēļ, no kuriem galvenie ir stress un nesabalansēts uzturs. Ja neēdat pietiekami daudz komplekso ogļhidrātu, roka noteikti sniegsies pēc konfektes. Šajā gadījumā pietiek ar uzturu pievienot putru, kas organismu piesātina uz ilgu laiku. Stress liek mums pārēsties. Cilvēkam ēdot saldumus, rodas prieka sajūta, ko nomaina aizkaitināmība un letarģija. Kad vēlaties ēst šokolādi, uzdodiet sev jautājumu: vai es gribu šokolādi vai es to ēdu aiz garlaicības? Šādā gadījumā maltīti var aizstāt ar kādu noderīgu nodarbi, kas sagādā prieku, neskaitot saldumu ēšanu. Neaizliedziet sev ēst saldumus, tas izraisa apsēstību ar ēdienu.

Leave a Comment