Kā izaudzēt ehināciju: augs imunitātes stiprināšanai

Daudzās kultūrās šis augs tiek audzēts, lai to varētu izmantot dažādiem medicīnas mērķiem – arī tev ir jāiemācās to izaudzēt, lai gūtu labumu.

Ehinācija tiek izmantota kā antibiotikas un kā sintētiskās antibiotikas. Pēdējā laikā ehinācija plaši tiek lietota, lai ārstētu saaukstēšanos. Šis augs parasti aug tur, kur pagadās, tomēr to ir iespējams izaudzēt arī mājās. Ehinācija viegli pielāgojas dažādiem apstākļiem.

Ehinācija nav tik prasīga saistībā ar augsnes kvalitāti, bet tai ir vajadzīga taukaina augsne. Ir daudz dažādu ehinācijas veidu, bet labākā, ko audzēt dārzā, ir purpursarkanā ehinācija. Atceries, ka vienīgās ehinācijas, kas var tikt izmantotas medicīnā, ir bālā ehinācija pallida, šaurlapu ehinācija un purpursarkanā ehinācija.

Lasi vēl: Uzmanies! Ār*tniecības augus var arī pārdozēt!

Ehinācija labi aug blakus dārzeņu stādiem un pasargā tos no kaitēkļiem. Tai patīk labi apgaismota vide, ūdens (bet ne pārmērīgi). Ehinācija aug ļoti enerģiski. Ziedi plaukst jūnija sākumā līdz pat septembra beigām.

Ehinācijas ir jāstāda tā, lai tām būtu daudz vietas – katru aptuveni 40-50 cm attālumā vienu no otras. Tām nav nepieciešama īpaša aprūpe, bet svarīgi ir atbrīvot to teritoriju no nezālēm. No sausiem ziediem vari pagatavot tēju un daudz dažādu sīrupu.

Avots: gardenaddiction.com

Leave a Comment