Lūk, kā tavas aknas cenšas pateikt tev, ka kaut kas nav kārtībā!

Aknas ir viens no svarīgākajiem orgāniem ķermenī – tā kā tās palīdz organismam darboties, aknām ir jābūt veselām, un par to esi atbildīgs tikai tu.

Tavs organisms zina, ka ar to kaut kas nav kārtībā, un tas noteikti dos signālus par to, ka ir problēma. Tev atliek tikai tos saredzēt, tādēļ mēs piedāvājam ieskatīties dažādos simptomos, kas liecina par aknu problēmām.

Vēdera pārvērtības

Konstantas sāpes un krampji vēdera apvidū, kā arī regulāra vēdera uzpūšanās var būt ascīta simptomi.

Kuņģa problēmas

Kad kuņģim ir kāda vaina, tas parasti izpaužas kā vemšana un nelabums. Lai gan šie simptomi var signalizēt par citām problēmām, piemēram, grūtniecību, vertigo, migrēnu, saindēšanos ar pārtiku vai depresiju, vemšana un nelabums var liecināt par to, ka aknas nespēj izvadīt no organisma toksīnus.

Šķidruma aizture

Viens no pirmajiem faktoriem, kas liecina par slimām aknām, ir šķidruma aizture. Šis simptoms liek piepampt kājām. Visbiežāk šķidruma aizture ir saistīta ar limfas slimību, nieru problēmām, hormonālajiem traucējumiem vai pat sirds problēmām.

Lasi vēl: Elpošanas vingrinājumi, saudzīga aknas attīrīšana un citas metodes slaidumam un Vese***ai

Gremošanas problēmas

Tā kā aknas ir atbildīgas par žults ražošanu, ir svarīgi, ka tās ir veselīgas. Kad aknās ir problēma, drīz vien parādīsies caureja. Ja aknām ir problēmas ar žulti, tas var rezultēties arī tādās slimībās kā alkohola nepanesamība, aizcietējumi, žultsakmeņi, taukainas pārtikas nepanesamība, vēdera uzpūšanās un kairinātu zarnu sindroms.

Apetītes zudums

Žults trūkums rada apetītes zudumu. No vienas puses tas var būt labi, ja neilgst pārāk ilgu laiku – ja apetītes zuduma dēļ svars sāk nopietni samazināties, konsultējies ar ārstu!

Avots: best101tips.com

Leave a Comment