Kā radies katras Zodiaka zīmes simbols? Uzzini sava horoskopa seno nozīmi!

177542217000201

Senatnē par zvaigznājiem sauca raksturīgi izteiktas spožu zvaigžņu kopas un tām sāka dot no mitoloģijas, dzīvnieku pasaules vai sadzīves patapinātus vārdus.

Jau bronzas laikmetā, kad mūsu tālie senči vēl tikai sāka iepazīt apkārtējo pasauli un vērot Saules un Mēness kustību, lai vieglāk būtu atcerēties spīdekļu ceļu, viņi ielāgoja atsevišķas zvaigznes. Tāpēc par visvecākajiem tiek uzskatīti Zodiaka joslas zvaigznāji, jo tieši gar to iet Saules gada garumā mestais aplis.

Planētu, spīdekļu un zvaigžņu izpēte lielā mērā ietekmēja antīkās pasaules reliģiju, filozofiju un zinātni. Augstu atzinību bija izpelnījušies arī ēģiptieši – par prasmi izskaitļot debesu ķermeņu kustību un noteikt to ietekmi uz veselu tautu un atsevišķu cilvēku likteņiem. Daudzviet pasaulē ir atrastas primitīvu astronomisko observatoriju drupas. Lai gan senie astronomi nepazina teleskopu, viņi prata veikt apbrīnojami precīzus aprēķinus ar pavisam vienkāršiem no vara vai pat granīta blokiem darinātiem instrumentiem. Indijā šādus instrumentus pielieto vēl tagad un ar tiem iegūst augstas precizitātes rezultātus. Džaipurā (Indija) vēl joprojām darbojas observatorija, kuras galvenais aprīkojums ir milzīgs saules pulkstenis. Slavena ir arī observatorija Pekinā (Ķīna), kur atrodas lieli bronzas instrumenti un no dobiem cilindriem, bet bez lēcām veidots teleskops.

 

Vārds “zodiaks” tulkojumā no grieķu valodas nozīmē “dzīvnieku aplis”. Plaši izplatīts uzskats, ka Zodiaka zvaigznāju nosaukumus sirmā senatnē izdomājuši gani, kuri naktīs, pieskatot ganāmpulkus, raudzījušies debesīs un centušies rast līdzības starp tālajām zvaigžņu grupām un zemes dzīvniekiem un putniem. Taču šī teorija tiek arī apstrīdēta, ja nu vienīgi ar vārdu “gani” būtu jāsaprot senie zvaigžņu pētnieki, senie priesteri…

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu katras zodiaka zīmes simbola skaidrojumu

Leave a Comment