Kā savu laulību padarīt pēc iespējas noturīgāku

Tiecieties vismaz trīs gadus, pirms mijat gredzenus

Trīs ir maģiskais skaitlis. Pētījumi ir pierādījuši, ka pāri, kuri ir tikušies vismaz trīs gadus, pirms kāzām, izveido drošāku un noturīgāku laulību. Bet nevajag gaidīt arī pārāk ilgi – zinātnieki ir izvērtējuši, ka tiem pāriem, kuri apprecas pēc 32 gadu sasniegšanas, par 5% palielinās šķiršanās risks.

Sagaidi 23. dzimšanas dienu, pirms veido nopietnas saistības

Zinātnieki ir atklājuši, ka pāriem, kuri aptuveni 18 gadu vecumā ir slēguši savas pirmās nopietnās saistības, piemēram, ievākušies dzīvot kopā vai apprecējušies, pastāv 60% šķiršanās iespējamība, kamēr tie, kuriem ir bijuši 23 gadi, kad ir slēgtas nopietnās saistības, saskaras ar 30% šķiršanās iespējamību. 

Atrodi kādu, kurš ir aptuveni tavā vecumā

Jo lielāka ir vecuma starpība starp mīlētājiem, jo pastāv lielāka šķiršanās iespējamība.

Neiztērē visu, kas tev ir, lai iegādātos saderināšanās gredzenu

Vai arī, lai noorganizētu ļoti dārgas kāzas. Pētījumi ir pierādījuši, ka pāriem, kuri iztērē ļoti daudz naudas kāzām, pastāv 46% šķiršanās iespējamība. Un no otras puses – tie, kuri iztērē ļoti maz (aptuveni 5 000 eiro), pakļauj sevi 18% šķiršanās riskam. 

Apprecies ar vīrieti, kurš ir veselīgs un kuram ir viegla, interesanta personība

Ir iemesls tam, kādēļ mamma gribēja, lai atrodi jauku puisi. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka vīra piekāpīgā personība un labā Vese***a ir vieni no noteicošajiem faktoriem laimīgai laulībai. 

Mācieties komunicēt

Visas problēmas ir atrisināmas ar komunikācijas palīdzību. Jums ir jāspēj savaldīties vienam otra klātbūtnē, lai arī kāda situācija būtu izveidojusies – iemācieties runāt par visu mierīgi, neizmantojot aizvainojumus, bet domājot loģiski. Tas ir viens no svarīgākajiem punktiem attiecībās.

Saglabājiet kaisli

Pētījumi ir pierādījuši, ka sievietes vecumā no 35 līdz 45 gadiem sāk meklēt ārpus laulības attiecības tādēļ, ka viņu pašu attiecībās pietrūkst piedzīvojumu un kaisles. Nepagurstiet izmēģināt jaunas lietas guļamistabā – jo ilgāk varēsiet saglabāt dzirksteli, jo laimīgāki būsiet, un par krāpšanu vispār nebūs jādomā.

Avots: womansday.com

Leave a Comment